Rauman seurakunta peruu lukuisia tapahtumia – ehtoollinen jää jumalanpalveluksista pois

Syynä on koronavirusepidemia ja siihen varautuminen.

Koronavirustilanne aiheuttaa muutoksia myös Rauman seurakunnan toimintaan. Seurakunnan varautumisryhmä on perjantaina linjannut toimenpiteistä kirkkoherran johdolla.

Jumalanpalvelukset järjestetään normaalisti, mutta sanajumalanpalveluksina eli ehtoollista ei järjestetä. Pyhän Ristin kirkon jumalanpalveluksen voi kuunnella Radio Ramonasta sunnuntaisin klo 10, ja seurakunta suositteleekin "radio-osallistumista" lämpimästi.

Pyhän Ristin kirkon jumalanpalveluksen jälkeen järjestettävät kirkkokahvit jäävät tauolle heti sunnuntaista alkaen. Lapin yhteistä lounasta sunnuntain jumalanpalveluksen yhteydessä ei järjestetä. Lapin kirkossa on sanajumalanpalvelus sunnuntaisin klo 13.

Kirkolliset toimitukset (kasteet, häät ja hautajaiset) toteutetaan toistaiseksi normaaliin tapaan.

Isot tapahtumat kuten konsertit ja 10-vuotiaiden juhla Kymppisynttärit peruutetaan ja järjestetään mahdollisuuksien mukaan myöhemmin.

Seurakunnan säännöllinen viikkotoiminta jää tauolle 13.3.2020 alkaen ainakin 30. huhtikuuta saakka. Säännöllinen viikkotoiminta pitää sisällään muun muassa seuraavat tapahtumat: lasten ja perheiden kerhot, raamattupiirit, lähetyspiirit, seurakunnan kuorot, nuortenillat, koululaisten ryhmät, leirit ja retket, liikuntakerhot, Franciscus-talo ja talviuinti.

Rippikoulujen kokoontumiset pyritään korvaamaan etätehtävillä huhtikuun loppuun saakka. Tästä tullaan tiedottamaan rippikoululaisia ja perheitä.

Kotikäyntien sijaan yhteyttä pidetään puhelimitse.

−Seuraamme jatkuvasti tilanteen kehittymistä ja teemme tarvittavia toimenpiteitä. Tiedotamme toimenpiteistä verkkosivuilla ja Facebook-sivullamme sekä Twitterissä, kertoo Rauman seurakunnan kirkkoherra Henry Liivola.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut