Rauman seurakuntaan uusi kuoro: kamarikuoroon etsitään laulajia koelaulun kautta

Kamarikuorosta toivotaan seurakuntien rajat ylittävää ryhmää.

Raumalainen kuorokenttä laajenee tänä syksynä yhdellä uudella kuorolla. Seurakunnan kamarikuoro aloittaa toimintansa 24.9. Sitä johtaa johtavan kanttorin paikalta A-kanttoriksi siirtynyt Saara Kukko, joka vastaa seurakunnan konserttitoiminnasta.

Kamarikuoro on Kukon aloite. Ensi viikolla alkavaan kuoroon on korkeampi vaatimustaso kuin muihin seurakunnan lauluryhmiin, ja sinne on koelaulu.

– Kuorossa vaaditaan hyvää nuotinlukutaitoa ja aiempaa kuorokokemusta, Kukko sanoo.

Uusi kuoro tukee seurakunnan konserttitoimintaa ja esittää vaativia hengellisiä kuoroteoksia. Tavoitteena on Kukon mukaan saada mukaan nuoria aikuisia.

– Kuorolle on jo olemassa muutaman laulajan pohja. Ajatuksena on, että kuoro voisi olla seurakuntien rajat ylittävä, ja laulajia voisi tulla myös muista lähialueen kunnista ja kaupungeista.

Uusi kuoronjohtaja seurakunnassa on johtavana kanttorina aloittanut Leena Kivi, joka ottaa vastuulleen gospelkuoron.

Kamarikuoro ja gospelkuoro harjoittelevat vuorotorstaisin, gospelkuoro seurakuntatalolla ja kamarikuoro Monnan kappelissa.

Ajatuksena on, että halutessaan voisi osallistua molempiin kuoroihin. Gospelkuorossa nuotinlukutaito ei ole välttämätön.

Seurakunnassa toimivat myös Franciscus-kuoro, kirkkokuoro, lapsikuorot sekä a cappella -ryhmä Agapella.

Gospelkuoro kokoontuu seurakuntatalolla torstaina klo 18.

Kamarikuoro aloittaa toimintansa Monnan kappelissa 24.7 klo 17.30–19.30. Koelaulua varten tulee ottaa yhteys etukäteen Saara Kukkoon: 044-7691305 tai saara.kukko@evl.fi.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut