Rauman seutukunta TOP 20 joukossa

Rauma on Suomen 70 seutukunnan listassa sijalla 14 Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikön kehittämässä kilpailukykymittaristossa. 

Rauman hyvä sijoitus on korkean työn tuottavuuden ja teollisuusvaltaisuuden sekä innovatiivisuuden ansiota. Sijoittuminen on muutenkin melko tasaista osatekijöittäin, yritydynamiikan romahdusta lukuun ottamatta. Laskua edellisvuodesta on seitsemän pykälää, vuoden 2010 tasolle, juuri yritysdynamiikan heikkenemisen vuoksi. 


Porin seutukunta on sijalla 13. Sijaluku nousi edellisvuodesta pykälän verran. Myönteisinä piirteinä erottuvat Rauman tapaan korkeahko työn tuottavuus, teollisuusvaltaisuus ja innovatiivisuus. Nämä ovat tosin Raumalla hieman parempia. Yritysdynamiikan suotuisamman kehityksen vuoksi Porin seutu nousi Rauman ohi.

Kilpailukykymittaristossa tarkastellaan vuosittain Suomen 70 seutukunnan menestymistä kuuden tekijän avulla. Tuoreimmat, vuoden 2012 tulokset osoittavat, että kolme kilpailukykyisintä seutukuntaa ovat Porvoo, Vaasa ja Helsinki.