Rauman sote-johtaja Satu Helin parantui koronasta – "oireiden poistuminen oli pitkäpiimäistä"

Rauman sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja Satu Helin voi palata etätöistä takaisin työpaikalleen.

Rauman sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja Satu Helin on parantunut koronaviruksesta, tiedottaa Rauman kaupunki maanantaina. Helin varmistettiin parantuneeksi kahden oireettoman päivän jälkeen kahtena peräkkäisenä päivänä otetuilla kontrollinäytteillä. Kyseinen näytekäytäntö koskee sosiaali- ja terveystoimialalla työskenteleviä.

Huhtikuun alussa koronaan sairastunut Helin on työskennellyt etätöissä, mutta voi palata nyt parannuttuaan myös työpaikalleen.

– Jos oireet tulivat salakavalasti ja hitaastikin, niiden poistuminen on ollut vähintäänkin yhtä pitkäpiimäistä. Monen muun koronan sairastaneen tavoin toipumiseen saattaa kulua vielä aikaa, vaikka tauti katsotaan poistuneeksi, toimialajohtaja Satu Helin toteaa, tiedotteessa.

– Sairausaikanani tieto koronan oireista, testauksen luotettavuudesta ja viruksesta parantumisesta on lisääntynyt valtavasti. Olen seurannut sekä pandemiajohtoryhmän puheenjohtajana että oman vointini vuoksi erityisen tarkoin koronasta kertyvää tietoutta ja keskustelua, hän jatkaa.

Tiedotteessa kerrotaan myös, että Rauman sosiaali- ja terveystoimialalla koronan vastainen työ jatkuu suunnitelmien mukaisesti. Kotihoitoon, ikääntyneiden palveluasumiseen sekä sosiaalipalvelujen yksiköihin on saatu suojavarusteita käytettäväksi oireettomienkin asiakkaiden kanssa.

Henkilöstö voi käyttää suu-nenäsuojaimia tai visiireitä myös ulkoillessaan asiakkaiden kanssa. Suojaimia käyttäessään henkilöstö suojaa asiakkaitaan mahdolliselta tartunnalta, koska korona voi tarttua jo ennen oireiden ilmaantumista ja osa sairastaa koronan hyvin vähäoireisena.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut