Rauman strategia esiin lenkkipolulla ja kaukalossa – kaupunginjohtaja heittäytyi videoilla moniin rooleihin

Kaupungin-johtaja Esko Poikela pani itseään kirjaimellisesti likoon monessa eri roolissa.

Rauman kaupunginjohtaja Esko Poikela seuraa, mitä Viestintätoimisto Valo Oy:n Jarno Elon kameralle tarttui kuvausten aikana.

Rauman kaupunkijohtaja Esko Poikela sirklaa luistimillaan tiukan kaarroksen päätyä kohti, kun kuvaaja Jarno Elolta tulee käsky purkittaa otos vielä kertaalleen.

Poikela on viime kuukausina pannut itseään kirjaimellisesti likoon ja heittäytynyt Rauman tulevaisuuden strategioista kertoville videoille kaukalon lisäksi sauvakävelemässä, purjehtimassa, ajamassa trukilla ja opettelemassa frisbeegolfia Euroopan mestari Henna Blomroosin opastuksella.

Poikela kertoo, että kameran edessä olo oli hänelle entuudestaan vierasta.

– Tässä oppii arvostamaan näyttelijän työtä, että pitää osata vuorosanat ja tehdä itse jotain samaan aikaan.

Poikela naurahtaa, että Lähdepellon kuntoportailla seitsemästoista otto alkoi jo nostaa hikeä pintaan.

– Vuorosanat oli vain opeteltava, itsesuojeluvaistokin tuli siinä jo peliin.

Mukana yli 150 raumalaista

Siinä missä naapurikaupunki Pori on tuonut tarinaansa esiin vahva pilke silmäkulmassa Joonas Nordmanin porisuhdeterapeutti Luukkosen hahmon kautta, on Rauman videoilla perinteisempi sanoma elinvoimaisesta, pitovoimaisesta ja valovoimaisesta Raumasta.

Kaikkiaan seitsemästä videosta kolme on henkilöstön valmennusta varten ja neljä julkaistaan verkossa kaikkien nähtäväksi.

– Kaikki kaupungit tekevät nykyään jotain, ja video on siinä aika yleinen formaatti.

– Strategian luetuttaminen tekstinä avaa asiaa, mutta näen että innostaminen pitää tehdä erilaisilla kanavilla. Kanavien monimuotoisuus on tärkeää, Poikela toteaa.

Keskiviikkona Äijänsuon jäälle päättynyt kuvausputki oli kaikkiaan 32. kohde ympäri Raumaa.

Poikelan lisäksi itsensä mukavuusalueen ulkopuolelle ovat heittäytyneet toimialajohtajat Sari Salo, Soile Strander ja Tomi Suvanto. Päättäjistä mukana ovat kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Otso Huuska ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kalle Leppikorpi.

Kuvausryhmän apuna on ollut muun muassa raumalaisia koululaisia, Rauman Poikasoittokunnan jäseniä, Feran ja Lukon junioreita, eläkeläisiä ja yritysten edustajia. Kaikkiaan avustajina on ollut yli 150 raumalaista.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut