Rauman suun terveydenhuollon työntekijällä korona – yksikään potilas ei ole altistunut

Rauman kaupunki tiedotti perjantaina, että kaupungin suun terveydenhuollon työntekijällä on todettu koronatartunta. Tartunnan lähde on selvillä.

Altistuneita on kaikkiaan seitsemän kappaletta, joista jokainen on henkilökunnan jäsen. Yhtään potilasta ei ole altistunut. Altistuneisiin on oltu yhteydessä ja heidät on asetettu karanteeniin. Altistumisriskiä ei ole ollut suun terveydenhuollon yleisissä tiloissa.

– Tilanteen vuoksi joitain hoitoaikoja joudutaan todennäköisesti perumaan kaikissa hammashoitoloissa henkilökuntavajeen takia, vastaava ylihammaslääkäri Kati Isotupa sanoo.

Rauman kaupungin terveyspalvelut sai torstai-iltapäivällä myös tiedon, että raumalaisessa yrityksessä koronatartunnalle on altistunut 10 henkilöä. Tartunnanlähde on selvillä. Altistuneisiin on oltu yhteydessä ja heidät on asetettu karanteeniin.

Raumalla todettiin torstaina kaikkiaan neljä uutta tartuntaa ja perjantaiaamuna kolme. Tartuntojen määrä on Raumalla selvästi kasvussa.

Rauman kaupunki muistuttaa, että Satakunnassa tulee edelleen noudattaa vahvaa maskisuositusta sekä turvavälejä. Yli 12-vuotiaiden tulee käyttää maskia kaikissa julkisissa sisätiloissa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on tarkentanut turvaetäisyyttä, jonka tulee jatkossa olla yli kaksi metriä.

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä kokoontui 21.1. ja päätti jatkaa nykyisten koronasuositusten ja -rajoitusten voimassaoloaikaa 31.1. asti.