Rauman suuret kouluväistöt jatkuvat vielä vuosia – kymppitonnien kuukausivuokrat juoksevat

Jommastakummasta väliaikaistilasta on mahdollista luopua 3 vuoden kuluttua.

Rauman kaksi suurta väistökoulua, Nanu ja Hj. Nortamo, jatkavat vielä vuosia väliaikaisissa tiloissa. Seikalla on merkitystä kaupungin talouden kannalta, koska molempien väistötilojen vuokrat ovat kalliita.

Kaupunki maksaa Hj. Nortamon peruskoulun tiloista noin 88 000 euron kuukausivuokraa. Nanun koulun kuukausivuokra on noin 78 000 euroa.

Vuokrat ovat juosseet vuoden 2018 keväästä lähtien, joten niistä lankeaa vuosien saatossa miljoonien eurojen maksettavat kaupungille.

Kampukselle vuonna 2023

Molempia väistötiloja tarvitaan Rauman kaupungin tilapalvelujohtaja Olli-Pekka Kumpul*an mukaan varmuudella vuoden 2023 elokuun loppuun saakka.

Hj. Nortamon peruskoulun on tarkoitus siirtyä uudelle Karin kampukselle, joten sen väistötilat tyhjenevät ensimmäisenä.

– Siihen mennessä Karin kampus on valmis, täysin kalustettu ja otettu käyttöön. Silloin voidaan luopua jommastakummasta väistötilasta, Kumpula toteaa.

Nanun koulun väistöajasta tulee joka tapauksessa Nortamoa pidempi, koska sitä koskevan pysyvän ratkaisun toteutus tulee vasta kampuksen jälkeen.

Nanujärvelä on vielä jonossa

Seuraava etappi kouluväistöjen suhteen on niin sanottu Nanujärvelän koulu, jonka on tarkoitus yhdistää Nanun ja Kourujärven koulut toisiinsa. Kumpulan arvion mukaan tämä koulu voisi olla valmis vuonna 2025.

– Ensi vuonna lähdetään tekemään Nanujärvelästä tarveselvitystä. Suunnittelu ja rakentaminen vievät sellaiset puolitoista kaksi vuotta molemmat, joten vuonna 2025 voitaisiin Nanun tiloista luopua.

Suunnitellun uuden koulun rakentamista ei ole vielä sinetöity eikä sijoituspaikkakaan selvillä, mutta Kumpula on sitä mieltä, että jonkinlainen kouluratkaisu tarvitaan.

– Nanu on väistössä ja Kourujärven koulu ja Nanun ruokala ovat tulossa peruskorjausikään. Kyllä se väkisinkin huutaa jonkinlaista ratkaisua. Talousasiat voivat sitä heilautella, mutta toisaalta vaakakupissa ovat väistötilat, joista kustannukset juoksevat koko ajan, Kumpula pohtii.

Jatkovuokraus on edessä

Kouluparakkien vuokra-asia on nyt ajankohtainen, koska Adapteo Finland Oy:ltä vuokrattujen Nanun koulun tilojen vuokrasopimus umpeutuu kesäkuun lopussa.

Kaupunki on sopinut yhtiön kanssa, että vielä syksyyn saakka voidaan mennä entisin vuokraehdoin ja -hinnoin.

M Partners Oy:ltä vuokrattujen Hj. Nortamon tilojen vuokra-aika umpeutuu vuoden kuluttua. Tilapalvelujohtaja Kumpulan mukaan jatkotarjous pyydettiin kuitenkin nyt samaan aikaan, jotta molempien koulujen vuokra-asiat saadaan käsiteltyä yhtäaikaisesti. Koulutilojen jatkovuokraaminen on tulossa elokuussa teknisen valiokunnan kokoukseen ratkaistavaksi.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut