Rauman taidemuseo etsii pop-up-kahvilayrittäjää tulevalle kesälle

Rauman taidemuseon leivintupaan ja piha-alueelle etsitään kesäkahvilan pitäjää. Arkistokuva: Pekka Lehmuskallio

Rauman taidemuseo etsii kahvilanpitäjää museon leivintupaan ja museon sisäpihaan. Museolla on ollut kesäkahvila jo kahtena aiempana kesänä, ja kahvilasta on museon mukaan saatu hyvää palautetta kävijöiltä.

Taidemuseo tarjoaa yrittäjälle tilat, jotka täyttävät elintarvikehuoneiston vaatimukset, mutta eivät sovellu ruuan valmistamiseen tai leipomiseen.

Asiakaspaikkoja on sekä leivintuvassa että ulkona museon sisäpihalla ja puutarhassa.

Viime vuosien tapaan kesäkahvilan yhteyteen on suunnitteilla myös pienimuotoinen näyttely, minkä vuoksi museo toivoo kahvilan aukioloaikojen seuraavan taidemuseon aukioloaikoja.

Kahvilan toivotaan avaavan ovensa viimeistään 6.7. ja toiminnan jatkuvan 8.8. saakka, jolloin myös pihan kesänäyttelyt päättyvät.

Kahvilatoiminnan aloittaminen on kuitenkin mahdollista myös jo aiemmin kesäkuussa. 

Tulevana kesänä museossa on paljon toimintaa, ja erityisesti heinäkuussa pihan valtaavat lukuiset kesätapahtumat. 

Tulevan kesän suunnittelua varjostavat museon mukaan kuitenkin edelleen useat epävarmuustekijät, mikä vaatiikin kaikilta yhteistyötahoilta varautumista sekä ennen kaikkea joustavuutta.

Taidemuseon ja Rauman museon yhteistyössä Paola Suhosen kanssa toteuttama pitsinäyttely avautuu taidemuseolla 12.6. ja kesäpihan muut näyttelyt kesä- ja heinäkuun aikana.

Kahvilatoiminnasta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä museoon 20.5. mennessä.