Rauman taidemuseolle Lapsenpäivä-palkinto

Rauman taidemuseo on tänään torstaina palkittu valtakunnallisella Vuoden 2014 Lapsenpäivä-palkinnolla. Museon lisäksi palkinnon sai Tanssiteatteri Raatikko.

Lastenkulttuurin valtionpalkinnot saivat puolestaan kirjailija-kuvittaja Linda Liukas ja Soiva Siili -musiikkiduo. Asunto- ja kulttuuriministeri Piia Viitasen myöntämä Lapsenpäivä-palkinto on tunnustus taidekasvatuksen ja taideharrastamisen eteen tehdystä merkittävästä työstä.

Tänä vuonna on haluttu kiinnittää erityisesti huomiota lasten kulttuuritietämyksen vahvistamiseen. Palkinto on suuruudeltaan 8 500 euroa.

Rauman taidemuseolla on pitkä historia lapsille suunnattujen näyttelyiden toteuttamisessa. Museossa on nykyisellä konseptilla järjestetty vuodesta 2002 lapsille ja nuorille suunnattuja museon nykytaidenäyttelyitä. Parhaillaan museossa on esillä Sirkus Pinnala -näyttely. Lasten näyttelyt oheisohjelmineen ovat olleet hyvin suosittuja lasten keskuudessa ja houkutelleet Raumalle myös paljon nykytaiteilijoita.

Palkinnon perusteissa todetaan, että Rauman taidemuseossa on ymmärretty lasten arvo yleisönä ja siellä tarjotaan lapsille näyttelyjä, jotka innostavat heitä taiteen pariin ja käymään museoissa.

-Museo edistää erinomaisella tavalla raumalaisten ja lähikuntien lasten kulttuurikompetenssin vahvistamista, todetaan palkintoperusteissa.