Rauman taidemuseoon ensi vuonna raumalaislähtöisen Jarmo Mäkilän yksityisnäyttely – museon uusi, pysyvä kokoelmanäyttely avautuu loppuvuodesta 24

Mäkilän Poika-näyttely käsittelee taiteilijan lapsuumuistoja Raumalta.

| Päivitetty

Rauman taidemuseon kesänäyttely on raumalaissyntyisen kuvataiteilijan Jarmo Mäkilän yksityisnäyttely Poika, joka käsittelee Mäkilän omia lapsuusmuistoja Raumalla. Näyttely laajenee kesän ajaksi myös kaupunkitilaan.

Valokuvaaja Heidi Piiroisen kokeellista elokuvaa, valokuvaa, runoutta ja äänitaidetta yhdistelevä installaatiokokonaisuus rakentuu taidemuseon alakertaan syksyllä 2024.

Loppuvuodesta Rauman taidemuseon yläkertaan avautuu uusi pysyvä kokoelmanäyttely.

Se laajenee Valtosen kokoelmaa esittelevästä kokonaisuudesta raumalaisen taiteen perusnäyttelyksi.

Näyttely avautuu vuoden lopulla.

Uutta perusnäyttelyä on museon mukaan työstetty hitaasti aineistoja kerryttäen.

Uusia teoshankintoja on tehty perusnäyttelykokonaisuutta silmällä pitäen, ja taidemuseo on saanut myös kiinnostavia lahjoituksia, kerrotaan taidemuseon tiedotteella.

– Työ ei pääty näyttelyn avautumiseen, ja raumalainen kuvataide ansaitsisi vielä laajempaa tutkimusta. Uusi perusnäyttely on tärkeä alku. Toivomme, että siitä tulee erityisesti kuvataidekasvatukselle taiteen kohtaamispaikka, erityisesti lapsille ja nuorille, museointendentti Heta Kaisto kertoo tiedotteella

Näyttelyiden lisäksi Rauman taidemuseossa nähdään keväällä 2024 eteläafrikkalaisen kuvataiteilijan Liza Groblerin installaatio.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut