Rauman taidemuseossa on Lohikäärmeen aika

Rauman taidemuseossa on esillä lauantaista 1. joulukuuta alkaen Lohikäärmeen aika -näyttely, joka esittelee jännittävää ja ajankohtaista nykytaidetta Aasiasta.

Näyttelyn taiteilijat ovat Shanghaista, Pekingistä ja Taipeista. Näyttely on samalla jatkoa Rauman taidemuseon elämyksellisille lapsille ja nuorille suunnatuille nykytaidenäyttelyille, joihin liittyy myös opastettuja kierroksia ja työpajoja.

Lohikäärme on ikivanha kiinalaisen kulttuurin symboli. Parhaillaan kiinalaisessa kalenterissa vietetään myös lohikäärmeen vuotta. Kiina elää tällä hetkellä suurten muutosten aikaa: valtava talouskasvu, kansainvälistyminen ja muutokset kulttuurissa näkyvät ihmisten arjessa ja taiteilijoiden työskentelyssä. Rauman taidemuseon Lohikäärmeen aika –näyttely heijastelee historiaa, mytologiaa ja perinteitä, mutta myös muutoksia ja ihmisten arkea tämän päivän Kiinassa.

Näyttelyssä on esillä teoksia kahdeltatoista taiteilijalta. 

Lohikäärmeen aika -näyttelyyn liittyy myös erilaisia työpajoja, joissa voi esimerkiksi tutustua kiinalaiseen paperinleikkaukseen, taiji-voimisteluun ja kirjoitusmerkkeihin tai valmistaa leijoja.

Ilmoittautuminen työpajoihin: info@raumantaidemuseo.fi

www.raumantaidemuseo.fi