Rauman tasoristeyksistä peräti puolet vartioimattomia

Rauman yli kahdessakymmenessä tasoristeyksessä on sattunut onnettomuuksia viime vuosina huolestuttavan paljon. Valtaosa onnettomuuksista on tapahtunut hiljaisilla teillä, vartioimattomissa tasoristeyksissä.

Pelkillä merkeillä varustettuja risteyksiä Rauman tasoristeyksistä on noin puolet. Lukumäärä ei tule pienenemään tulevina vuosina, kertoo Liikenneviraston rakentamisen Länsi-Suomen aluepäällikkö Mikko Heiskanen.

– Mitään yleistä tasoristeysten poistamista ei ole tällä hetkellä käynnissä, vaan hankkeiden yhteydessä poistamme vaarallisia risteyksiä.

Esimerkiksi Lielahdesta Kokemäelle kulkevan ratayhteyden parannustyöt ovat juuri käynnissä. Heiskasen mukaan kyseiseltä väliltä on poistettu järjestäen vartioimattomat yksityistiet.

Liikenneviraston Radan parantaminen -yksikön päällikön Magnus Nygårdin junaradan liikennemäärät ovat luonnollisesti yksi mittari, jonka perusteella määrärahoja ohjataan parannushankkeisiin.

– Rauman rata on toki merkittävä tavaraliikenteen reitti.

Hänen mukaansa tällä hetkellä radan parantamishankkeet ja sitä myötä tulevat nopeuden nostamiset ovat ainoa keino poistaa turvattomia tasoristeyksiä. Rahaa ei ole käytössä juuri muuhun.

– Tasoristeyksien poistoon ei montaa euroa ole. Kolmella miljoonalla ei montaa miljoonan siltaratkaisua tehdä. Joudumme jakamaan niukkuutta.

Lue lisää torstain Länsi-Suomesta