Rauman telakalla ilmennyt 96 uutta koronatartuntaa – RMC väläyttää jopa koronarokotteiden pakollisuutta alihankkijoiden työntekijöillä

Kaikkiaan telakalla on viime perjantaista lähtien todettu 136 tartuntaa noin 700 testatun joukosta.

| Päivitetty

Rauman telakalla on todettu 96 uutta koronatartuntaa alkuviikon aikana, tiedottaa Rauman kaupunki. Viime viikolla tapauksia oli 40, joten kokonaismäärä telakan uusimmassa korona-aallossa on 136 tartuntaa. Nuo 136 tartuntaa on todettu kaikkiaan 700 otetun näytteen joukosta.

Tiedotteen mukaan kaikki tavoitetut tartunnan saaneet henkilöt työskentelevät rakenteilla olevassa laivassa. Seulontanäytteet otetaan kaikilta laivanrakennustyömaan työntekijöiltä.

– Kaikki laivatyömaalla työskentelevät henkilöt on testattu kertaalleen. Ensi viikon alussa testataan vielä uudelleen kaikki ne laivatyömaan työntekijät, jotka eivät ole eristyksessä tai karanteenissa. Mikäli lisätartuntoja ilmenee, niistä tiedotetaan erikseen, tartuntataudeista vastaava lääkäri Irene Reinvall kertoo tiedotteessa.

Telakan alueen työntekijöiltä on otettu alkuviikon aikana 540 koronatestiä, ja näistä noin 120:ssä testitulos on vielä valmistumatta. Keskiviikkona tartuntoja ilmeni 53, ja tartunnan saaneisiin otetaan yhteyttä. Heidät asetetaan eristyksiin.

Tuotannollinen työ jatkuu telakalla terveysturvallisesti, ja negatiivisen testituloksen saaneet henkilöt voivat palata työmaalle, mikäli heitä ei ole asetettu karanteeniin. Telakan alueella on voimassa vahva maskisuositus.

RMC: rokotteen ottamiseen kannustetaan, pakollisuutta pohditaan

Rauma Marine Constructionsin (RMC) tiedotteen mukaan tartunnat keskittyvät keskittyvät verkostoyrityksien työntekijöihin. RMC kannustaa työntekijöitä aktiivisesti koronarokotuksiin.

RMC järjesti yhteistyössä Rauman kaupungin terveysviranomaisten kanssa viime viikolla telakka-alueella rokotustilaisuuden, ja seuraava on luvassa maanantaina 4.10.2021.

– Käsillä olevassa ryppäässä tartunnan saaneista valtaosa on ollut rokottamattomia, minkä vuoksi kannustamme mahdollisimman monia hakeutumaan rokotettaviksi pikaisesti. Koronaturvallinen telakka on yhteinen asia, ja haluamme auttaa rokottautumisessa kaikin tavoin, kertoo Rauma Marine Constructionsin toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa yhtiön tiedotteessa

– Selvitämme myös mahdollisuutta siirtyä malliin, jossa verkostoyrityksiä edellytetään huolehtimaan, että heidän telakalla työskentelevät työntekijänsä ovat koronarokotettuja, Heinimaa sanoo

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut