Rauman telakan koronanäytteistä todettu 23 lisätartuntaa

Maanantaina 15.2. tehtyjen testausten perusteella uusia positiivisia tuloksia on ilmennyt 23, jonka jälkeen telakalta on löydetty yhteensä 47 tartuntaa.

| Päivitetty

Rauman telakalla on todettu 23 uutta koronatartuntaa. Uudet tartunnat ilmenivät näytteistä, jotka otettiin maanantaina 15.2. sen jälkeen, kun viikonlopun aikana oli todettu telakalla toistakymmentä tartuntaa. Kaikkiaan tartuntoja on telakalla nyt todettu 47, kertoo Rauman kaupunki tiedotteessaan.

Telakan alueella työskentelevät henkilöt tullaan testaamaan kattavasti, koska tartuntoja on todettu runsaasti. Keskiviikkona 17.2. otetaan noin 200 henkilöltä koronavirusnäyte, ja näytteenottoa jatketaan loppuviikon ajan.

Näytteenoton jälkeen henkilöt poistuvat työpaikalta koteihinsa, ja heidät asetetaan omaehtoiseen karanteeniin, kunnes vastaus saadaan. Sairastuneet tullaan asettamaan eristykseen. Jos uusia positiivisia tapauksia ilmenee, niistä tiedotetaan.

Tartunnanjäljityksessä altistuneeksi tunnistettavat asetetaan viranomaisen määräämään 14 vuorokauden karanteeniin riippumatta testituloksesta.

Rauman terveyspalvelut tekee tartunnanjäljitystyötä yhteistyössä Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavan lääkärin ja Rauman telakan toimijoiden kanssa, jotta tartuntatautiketju saadaan katkaistua. Telakan toimijoilta on saatu apua esimerkiksi altistuneiden selvittämisessä, testauspisteen perustamisessa ja tulkkauksissa.

Rauman terveyspalveluista tähdennetään, että mikäli karanteeniin määrätty sairastuu, hänen on mentävä testiin. Testauksen avulla ei kuitenkaan voida lyhentää karanteeniaikaa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut