"Uusi halli on optimoitu viranomaisaluksien rakentamista varten, mikä on osoitus sitoutumisestamme Laivue 2020 -hankkeeseen" – Rauman telakan monitoimihallin rakentaa SRV

Monitoimihalli erottuu sinisenä havainnekuvasta.

SRV on tehnyt sopimuksen laivanrakennukseen tarkoitetun monitoimihallin toteuttamisesta Rauman telakka-alueelle.

Sopimuksen toisena osapuolena on perustettava kiinteistöosakeyhtiö, jonka puolesta Rauma Marine Constructions (RMC) on allekirjoittanut sopimuksen.

Yhteistoiminnallisena projektinjohtourakkana toteutettavan hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 26 miljoonaa euroa, josta SRV:n urakan osuus noin 19 miljoonaa euroa.

Uudessa monitoimihallissa voidaan rakentaa kaupallisia aluksia pienempiä viranomaisaluksia, mutta hallia on tarkoitus hyödyntää myös matkustaja-autolauttojen rakentamisessa.

Uudisrakennuksen laajuus on noin 13 000 bruttoneliömetriä, ja suunnitelmien mukaan halli tulee valmistuessaan olemaan noin 180 metriä pitkä, 40 metriä leveä ja 30 metriä korkea.

Rakennustyöt käynnistyvät jo marraskuussa, ja uusi monitoimihalli valmistuu vuoden 2022 lopussa sekä halliin liittyvä toimistokokonaisuus helmikuussa 2023.

– Olemme erikoistuneet matkustaja-autolauttojen, jäänmurtajien ja puolustusvoimien tarvitsemien alusten rakentamiseen ja huoltamiseen, joissa Rauman telakka on vuosikymmenien ajan ollut maailman johtava erikoisosaaja. Tämä hanke on hieno esimerkki siitä, miten parhaiden osaajien yhteistyöllä kehitetään jo olemassa olevaa, teknisesti kehittyneimpiin huipputason aluksiin erikoistunutta telakka-aluetta. Uusi halli on optimoitu viranomaisaluksien rakentamista varten, mikä on osoitus sitoutumisestamme Laivue 2020 -hankkeeseen,  kertoo Rauma Marine Constructionsin toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa.

Monitoimihallin arkkitehtisuunnitelmista vastaa Arkkitehti Tero Leino, rakennesuunnittelusta Sweco Rakennetekniikka ja talotekniikkasuunnittelusta Planneri Group ja LST-Engineering Oy.