Rauman telakka toteuttaa risteilylautan uudistamistyöt

STX Finland Oy ja Fjord Line AS ovat solmineet sopimuksen MS Bergensfjord risteilylautan uudistamistyöstä. Alukselle tehdään muutostyön yhteydessä laajoja sisustusuudistuksia, joiden suunnittelusta vastaa norjalainen Falkum-Hansen Design. Hyttialueita muutetaan matkustajien yleisiksi tiloiksi, tax free aluetta laajennetaan ja kahvila- sekä ravintolatarjontaa lisätään merkittävästi.

Neljä kuukautta kestävä konversioprojekti toteutetaan STX Finlandin Rauman telakalla. Sopimuksen kokonaisarvo on noin 30 ME. Sopimus vaatii vielä molempien osapuolten hallitushyväksynnät MS Bergensfjord on 134 metriä pitkä ja 24 metriä leveä, vuonna 1993 Norjassa rakennettu alus. Laiva tulee liikennöimään muutostyön valmistuttua Sandefjord (Norja) ja Strömstad (Ruotsi) välillä.

-STX Finlandin Rauman telakka valittiin muutostyön tekijäksi laadun ja hinnan perusteella ja koska se omaa kokemusta vastaavanlaisten projektien toteutuksesta kertoo Fjord Linen toimitusjohtaja Ingvald Fardal. Alus aloitaa  liikennöin uudella reitillään  toukokuussa 2014. Aluksen kapasiteetti muutostyön jälkeen on 1770 matkustajaa ja 370 henkilöautoa.