Rauman terveyskeskuksen yhtä vuodeosastoa esitetty suljettavaksi

Yksi Rauman terveyskeskussairaalan vuodeosastoista suljetaan, jos sosiaali- ja terveysjohtaja Antti Parpon esitys toteutuu. Sulkeminen sisältyy sosiaali- ja terveyslautakunnan ensi viikolla käsittelemään budjettiesitykseen.

Toimenpide toisi Parpon mielestä lisää panosta eli käytännössä työvoimaa vanhuspalveluihin. Väenlisäystä tulisi hänen mukaansa ainakin kotihoitoon, kotisairaalan sekä Sinisaaren palvelukeskukseen.

– Se tulppa on siellä vanhuspalveluissa ja tällä avataan se tulppa. Palveluasumisessa kapasiteetti on riittävä, mutta kotihoito on se kipupiste, joka pitää hoitaa, hän määrittelee.

Kesällä virassaan aloittanut Parpo kertoo, että hän ei ollut aikonut lähteä esittämään mitään suuria muutoksia vielä ensimmäisessä talousarvioehdotuksessaan.

– Sitten kun talousarviota lähdettiin rakentamaan, niin näin sen tilanteen, että vanhuspalveluihin on saatava lisää kapasiteettia.

Vielä ei Parpon mukaan ole vielä lyöty lukkoon, mikä osastoista menisi kiinni. Tarkoituksena on, että sulkeminen käynnistyisi hiljalleen vuoden vaihteen jälkeen niin, että kun osastolta vapautuu paikkoja, ei niitä enää täytetä.

– Emme tule laittamaan ketään kadulle emmekä kertarysäyksellä tule siirtoa tekemään. Viedään nyt asia ensin poliittiseen päätöksentekoon ja toteutus katsotaan sitten, Parpo toteaa.