Rauman terveyspalveluissa on otettu käyttöön suositusten mukaisesti Paxlovid-koronalääke – tarkoitus estää riskiryhmäläisten vaikea infektio

Rauman terveyspalveluissa on otettu käyttöön Paxlovid-koronalääke, joka on tarkoitettu koronaan sairastuneille Sosiaali- ja terveysministeriön määrittelemiin Paxlovid-lääkehoidon riskiryhmään kuuluville.

Lääke on aloitettava mahdollisimman aikaisin, viimeistään viiden vuorokauden kuluessa koronaoireiden alkamisesta. Hoidon tavoitteena on estää vaikean infektion synty niissä potilasryhmissä, joilla vielä on riski sairastua vakavaan infektioon.

– Paxlovidia on käytettävissä Satakunnassa ja Raumalla rajoitetusti ja lääkäri harkitsee aina potilaskohtaisesti sen aloituksen kirjattujen kriteereiden mukaisesti, terveyspalvelujen johtava ylilääkäri Hannu Nordqvist sanoo.

Hoito voidaan aloittaa positiivisen PCR-testin jälkeen vain, mikäli kriteerit täyttyvät. Lääkehoidon riskiryhmät voi tarkistaa Satasairaalan nettisivuilta. Lääkärin määräämä Paxlovid-hoito on potilaalle maksutonta.

– Edelleen paras tapa suojautua vakavalta taudilta on huolehtia suositusten mukaisten rokotusten ottamisesta. Uusi lääkehoito tuo kuitenkin lisäavun riskipotilaiden varhaiseen hoitoon, Hannu Nordqvist sanoo.