Rauman terveyspalvelujen kiireettömien ajanvarausten peruuttaminen helpottuu ensi viikosta alkaen

Ajanvarauksia voi ensi maanantaista alkaen peruuttaa soittamalla tai lähettämällä tekstiviestin peruutusnumeroon.
Ajanvarauksia voi ensi maanantaista alkaen peruuttaa soittamalla tai lähettämällä tekstiviestin peruutusnumeroon. Kuva: Elina Helkelä

Rauman terveyspalvelujen kiireettömien ajanvarausten peruuttaminen helpottuu maanantaista 10. lokakuuta alkaen. Ajanvarauksia voi maanantaista alkaen peruuttaa puhelimitse soittamalla peruutusnumeroon 044 403 2134 arkisin kello 9–12.

Numeroon voi myös lähettää peruutuksen tekstiviestillä. Aikaisemmin peruutukset on voinut tehdä vain terveyspalvelujen keskitetyn ajanvarauksen kautta, ja palvelunumerossa voi usein olla ruuhkaa.

Tekstiviestistä tulee käydä ilmi vastaanottoaika ja kenelle se on varattu, eli nimi ja syntymävuosi. Tekstiviestin voi lähettää myös virka-ajan ulkopuolella. Viesteihin ei vastata.

– Numerosta ei anneta uusia aikoja, mutta mahdollistamme asiakkaille nopeamman ja helpomman tavan perua vastaanottoaika, terveyspalvelujen ylihoitaja Satu-Terhi Kanerva sanoo.

Peruutuksen tulee tapahtua edellisenä arkipäivänä kello 15 mennessä. Mikäli peruutukselle on hyväksyttävä syy, kuten äkillinen sairastuminen, peruutuksen voi tehdä viimeistään vastaanottopäivänä kello 8. Käyttämättä ja peruuttamatta jätetyistä vastaanottoajoista peritään maksu.

Uudet ajat varataan edelleen keskitetyn ajanvarauksen numerosta puh. 02 835 2400.