Rauman terveyspalvelut suosittelee koronarokotteen tehosteannoksen ottamista influenssarokotteen yhteydessä – koronarokotustilaisuudet jatkuvat lokakuussa

Arkistokuva: Juha Sinisalo

Rauman terveyspalvelut suosittelee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistuksen mukaisesti koronarokotteen tehosteannosta kaikille 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille. Tehosteannoksen voi ottaa influenssarokotuksen yhteydessä.

– Influenssarokotukset alkavat Raumalla marraskuun alkupuolella, mutta asiasta tiedotetaan tarkemmin vielä lähempänä ajankohtaa, terveyspalvelujen ylihoitaja Satu-Terhi Kanerva sanoo Rauman kaupungin tiedotteessa.

Tehosteannoksen kohderyhmien osalta ei enää lasketa, kuinka monta rokotetta henkilö on aiemmin saanut tai kuinka monta kertaa hän on mahdollisesti sairastanut koronan.

Koronarokotustilaisuudet jatkuvat lokakuussa

Terveyspalvelujen T0-osaston rokotustilaisuuksissa annetaan kaikkia viittä koronarokoteannosta, jos henkilö on oikeutettu rokotteeseen.

Rokotteita annetaan 3. lokakuuta alkaen tiistaisin klo 9–18, keskiviikkoisin klo 9–16 ja torstaisin klo 9–18.

60 vuotta täyttäneet voivat varata rokotusajan netistä osoitteesta rauma.terveytesi.fi. Lisäksi aikoja voi tiedustella puhelimitse maanantaista torstaihin klo 8–12 numerosta 044 403 2625. Rokotukseen voi tulla myös ilman ajanvarausta, mutta tällöin on varauduttava jonottamaan.

Jos henkilö on saanut edellisen koronarokotteen muualla kuin Rauman kaupungin koronarokotustilaisuuksissa, kuten työterveyshuollossa, toisella paikkakunnalla tai toisessa maassa, rokotuksesta on hyvä olla mukana paperinen tai sähköinen rokotustodistus.

Rokotukseen saapuvan on itse varmistettava riittävät rokotusvälit sekä rokotettavaan ryhmään kuuluminen. Rokotusvälit, kohderyhmät ja muut lisätiedot löytyvät Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta.

Varattu aika tulee esteen sattuessa peruuttaa. Jos varattua rokotusaikaa ei käytetä tai peruta, siitä peritään sakkomaksu. Peruutuksista ja muutoksista voi ilmoittaa maanantaista torstaihin klo 8–12 numeroon 044 403 2625.

5–11-vuotiaiden lasten koronarokotusten ajanvaraus maanantaisin

5–11-vuotiaiden lasten koronarokotuksia annetaan ajanvarauksella Nortamon Perhekeskuksen lastenneuvolassa osoitteessa Nortamonkatu 30.

Lapsen rokotusajan voi varata maanantaisin klo 11.30–12.30 numerosta 044 403 2001. Rokotukselle saavuttaessa tulee olla mukana kaikkien huoltajien allekirjoitettu lupa lapsen rokottamiseen.

Rauman terveyspalvelut suosittelee käyttämään Huoltajan suostumus alaikäisen koronarokotukselle -lomaketta, joka löytyy Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta. Huoltajat voivat tarvittaessa kirjoittaa lomaketta vastaavat tiedot itse paperille, jos lomaketta ei ole mahdollista tulostaa. Lisätietoa lomakkeesta ja sen täyttämisestä saa myös ajanvarauksen yhteydessä.

Lisätietoa 5–11-vuotiaiden lasten rokottamisesta löytyy Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta. Koronarokotteita ei anneta alle 5-vuotiaille lapsille.