Rauman uudeksi kaupunginjohtajaksi tulossa "yrittäjähenkinen virkamies"

Valintatoimikunta esittää Esko Poikelaa yksimielisesti.

| Päivitetty

Rauman kaupunginjohtajaksi on tulossa Liedon kunnanjohtaja Esko Poikela, 60. Kaupunginjohtajan valintatoimikunta esittää, että Poikela valitaan kaupunginjohtajan virkaan. Poikela on tänään antanut suostumuksensa virkaan.

Kaupunginjohtajan valinta etenee vielä maanantaina kaupunginhallitukseen ja syyskuun lopun kaupunginvaltuustoon. Rauman valtuustoryhmät ovat etukäteen saavuttaneet yhteisymmärryksen valittavasta henkilöstä.

Poikela ei jättänyt virkaan julkista hakemusta vaan hän on ollut kaupunginjohtajahaussa mukana niin sanotun hiljaisen listan ehdokkaana.

Liedossa asuva Poikela on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri. Poikela on toiminut Liedon kunnanjohtajana vuodesta 2014.

Kunnanjohtajaksi Poikela on siirtynyt sivistystoimen puolelta. Hän on toiminut muun muassa Kaarinan ja Liedon sivistysjohtajana.

Rauman kaupunginjohtajan työhuone saa uuden käyttäjän. Arkistokuva: Pekka Lehmuskallio

Poikela on luonnehtinut itseään yrittäjämäiseksi virkamieheksi, joka keskittyy vahvasti elinkeinoelämään. Näin hän totesi vuonna 2017 Salon Seudun Sanomissa ollessaan tuolloin mukana Salon kaupunginjohtajahaussa.

Poikela sanoi, että kaupungin tulee olla aktiivinen kehittäjä eikä luoda pelkästään yrityselämälle mahdollisuuksia esimerkiksi kaavoituksella.

Poikelan johtama Lieto on valittu kolme kertaa peräkkäin Suomen yrittäjämyönteisimmäksi kunnaksi.

Mustread.fi:n artikkelissa viime joulukuussa Poikela sanoi, ettei titteliin ole olemassa mitään salaisuutta vaan yrityslähtöisyyden eteen on tehty töitä useita vuosikymmeniä.

Lisätty 17.19 kohta valtuustoryhmien yhteisymmärryksestä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut