Rauman uusi paloasema valmistuu perjantaina – pelastuslaitos aloittaa uusissa tiloissa elokuussa

Arkistokuva: Juha SInisalo

Rauman uuden paloaseman vastaanottotarkastus pidetään perjantaina 26.5, jonka jälkeen asema on valmis.

Urakoitsijoiden työt ovat asemalla pääpiirteittäin valmiit. Sähkötöiden osalta on tehty työjärjestelyjä tilaajan ja käyttäjän hankintojen johdosta, ja niiden on tarkoitus valmistua kesäkuun aikana.

Uusi asemarakennus pitää sisällään paljon uusinta tekniikkaa, jonka yhteensovittaminen on aikaa vievää. Tästä syystä urakkaan kuuluvat sähkötyöt ovat jonkin verran aikataulusta jäljessä, ja loput työt tehdään tärkeysjärjestyksessä.

-Siirretyt työsuoritteet ovat pääasiassa ulkoalueella tehtäviä töitä, ja ne valmistuvat kesäkuun aikana ennen pelastuslaitoksen muuttoa, rakennuttajainsinööri Mitri Vahamäki kertoo.

Kesäkuussa tehdään vielä muutamia testejä, joilla varmistetaan uuden laitoksen toiminnot. Uusi irtokalustus ja kaluston siirto vanhalta paloasemalta tapahtuvat kesän aikana.

Pelastuslaitos on suunnitellut aloittavansa toimintansa uudella asemalla elokuussa. Vuonna 2020 määritelty valmistumisaika venyi noin puoli vuotta.

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 9 650 000 euroa. Rauman kaupunki sai hankkeeseen 220 000 euron rakennushankeavustuksen Palosuojelurahastolta.

Uuden paloaseman pää- ja arkkitehtisuunnittelusta vastasi ARCCI -Rauma, rakennesuunnittelusta Sweco Rakennetekniikka Oy, LVIA-suunnittelusta Insinööritoimisto Kivistö Oy, sähkösuunnittelusta Sitowise Oy, hulevesisuunnittelusta Ramboll Finland Oy ja Kodisjoentien ja uuden paloaseman liittymän muutostyösuunnittelusta Destia.