Rauman uusien kerrostaloneliöiden hinnat halpoja - sikses

Rakennuslehden markkinakatsauksen mukaan keskihinnaltaan halvimmat uudet kerrostaloneliöt ovat myynnissä Raumalla (2 963 euroa), kalleimmat Kerava–Tuusula-alueella (4 146 euroa). Myynnissä olevien uusien asuntojen hinnat kääntyivät lievään laskuun kolmen vuoden nousuputken jälkeen. Tosin pudotusta on toukokuusta vain 0,2 prosenttia. 

Pääkaupunkiseudun ulkopuolisilla uusien asuntojen markkinoilla on kauppa käynyt hyvin syyskuun puoliväliin ulottuvalla tarkastelujaksolla ja rakentajat ovat käynnistäneet rohkeasti uusia asuntokohteita. Toisaalta markkinoilla on nähtävissä, että huippukalliiden kohteiden aloitukset ovat vähentyneet ja tarjonta on normalisoitunut.

Edellisen kerran uusia asuntoja myytiin nykyistä vilkkaammin tammikuussa 2007. Rakentajat ovat reagoineet valppaasti kuluttajien asunnonostointoon, sillä neljässä kuukaudessa aloitettiin 2 114 uuden asunnon rakennustyöt. Siinä on vain 5 prosentin pudotus vuodentakaisesta erittäin vilkkaasta aloitustahdista. Eniten asuntotarjonta on kasvanut Turun seudulla, vuodessa +43%.

Tiedot perustuvat STH-Group Oy:n tekemään seurantaan, joka koskee kahdeksaa aluetta pääkaupunkiseudun ulkopuolella.