Rauman uusin marttayhdistys iskee kiinni uuden ajan marttojen toiveisiin – suunnitelmissa yrttipäivä ja ekosisustamista

Rauman Avainmartat -yhdistyksen perustajajäsenet Rita Koivisto (vas.), Hanna Latva, Hanna Asikainen, Enni Kuusenoja ja Sanni Tapani (etualalla) lyövät puita pesään. Kuvasta puuttuvat perustajajäsenet Sirpa Palomäki ja Ulla Lehtonen ovat ehtineet kokoontua yhdistyksen perustamispäivän 29.11. jälkeen jo kolmesti. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Tavaranvaihtopäivä, yrttipäivä, voileipäkakun leivonta, ruokakurssi, ekosisustaminen...

Listaa Rauman uusimman marttayhdistyksen suunnitelmista voisi jatkaa pidempään kuin palstatila antaa myöden, mutta jo muutama esimerkkiä antavat osviittaa siitä, mitä Rauman Avainmartat tahtovat olla; mahdollisimman monipuolinen yhdistys.

Uuden marttayhdistyksen puheenjohtaja Hanna Asikainen kertoo, että kun pyörät lähtivät pyörimään, yhdisys oli pystyssä kuukaudessa.

Raumalla toimi ennestään kolme marttayhdistystä: Lännen Martat, Rauman Marttayhdistys ja Kodisjoen Martat.

Avainmartat toivovat pääsevänsä mukaan yhteistyökuvioihin. Naiset korostavat, etteivät he tahdo nokitella vanhoja yhdistyksiä. Myöskään kilpailuasetelmaa ei ole tarkoitus luoda.

Miksi sitten päätettiin perustaa oma yhdistys alajaoston sijaan? Asikainen kertoo, että uusi yhdistys oli myös Marttaliiton ehdotus.

Rauman Avainmarttojen ensimmäinen kokoontuminen Sinkokatu 1:ssä 18.1. kello 18.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.