Rauman valtuusto saa uuden puheenjohtajan – "Sain ryhmältä vahvan tuen, joten mikäs siinä sitten"

Kalle Leppikorpi jatkaa kaupunginhallituksen johdossa.

Rauman puolueet ovat julkaisseet valintojaan Rauman luottamushenkilöiksi. Kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi nousee uusi nimi. Paikka on kokoomuksen.

Puolue on nimennyt tehtävään Otso Huuskan. Huuska on 35-vuotias filosofian maisteri, joka työskentelee lukion fysiikan ja matematiikan lehtorina Raumalla.

Kaupunginvaltuustossa Huuska aloittaa nyt toisen kauden. Hän on myös Rauman kirkkovaltuutettu ja kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja.

Tasapuolisesti puheenvuoroja

Kaupunginvaltuuston johdossa Huuska sanoo aikovansa kuunnella entisiä valtuuston puheenjohtajia sekä toisaalta tuoda mukaan omaa kädenjälkeään.

– Tavoitteena oli ehkä paikka kaupunginhallituksessa, jos äänimäärä olisi ollut hyvä ja niinhän se olikin. Alkoi kuitenkin näyttää siltä, ettei meillä ole ketään ihmistä valtuuston puheenjohtajaksi ja sain siihen ryhmältä vahvan tuen, joten mikäs siinä sitten, Huuska miettii.

– Jos ryhmä luottaa ja äänestäjät luottavat, niin pitäähän sitä vastuuta kantaa.

Huuska perii paikan väistyvältä puheenjohtajalta Hanna Marvalta (kok.).

– Valtuuston puheenjohtajana tehtäväni on taata, että kaikilla valtuutetuilla on tasapuoliset mahdollisuudet olla äänessä ja esittää mielipiteitään. Toivon myös, että pystyn olemaan aktiivinen kannanottaja ja ehkä hieman presidentillinen hahmo, joka on irrallaan tiiveimmästä puoluepolitiikasta ja edistää Rauman asioita sovittelevasti.

Numeroiden kautta asioihin

Rauman kaupunginvaltuuston puheenjohtajana on mahdollista työskennellä nykyään osa-aikapalkalla. Huuska sanoo, ettei ole vielä tehnyt päätöstä osa-aikaisuudesta suuntaan tai toiseen.

Sen sijaan lukiolla on jo keskusteltu mahdollisuudesta keventää työmäärää niin, että hänellä olisi tavallista vähemmän kursseja opetettavanaan.

Huuska kertoo olevansa hengeltään fyysikko ja uskoo koulutustaustansa näkyvän päätöksenteossaan.

– Aika paljon tarkastelen asioita tietopohjalta, numeroiden ja tilastojen kautta. En tarkoita, etteikö politiikassa tunteilla ole merkitystä, mutta kyllä minun päätöksentekoni painottuu tietopohjalle.

SDP:llä nimet ennallaan

Rauman kaupunginhallituksen kokoonpano ei sisällä juuri yllätyksiä eli henkilövaihdoksia on tulossa yleisesti vain vähän.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi SDP on valinnut Kalle Leppikorven, joka hoiti tehtävää myös päättyvällä valtuustokaudella. 

Leppikorven ohella kaikki SDP:n aiemmat jäsenet eli Jari Laihonen, Sari Seimelä ja Sirpa Viitanen jatkavat.

Valtuuston I varapuheenjohtajuus on niin ikään SDP:n, ja tälle paikalle asettuu maakuntaneuvos ja ex-kansanedustaja Reijo Kallio.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajana jatkaa Mirja Ylijoki. Teknisen valiokunnan puheenjohtajaksi tulee Rainer Lehti.

SDP:n valinnat ovat kunnallisjärjestön puheenjohtajan Sari Seimelän mukaan kaksivuotisia. Syynä ovat tulossa olevat maakuntavaalit, joihin asettuu Rauman nykyisiä luottamushenkilöitä ehdolle.

Kokoomus puolitti paikan

Kokoomukselta kaupunginhallituksessa jatkaa I varapuheenjohtajana Samu Vahteristo.

Toinen jäsen on edelleen Iida Lampi mutta vain vaalikauden ensimmäiset kaksi vuotta. Sen jälkeen seuraa vaihdos ja tilalle tulee uusi valtuutettu Sari Pettersson kahdeksi viimeiseksi vuodeksi.

Sivistysvaliokunnan puheenjohtajaksi kokoomus nimeää Marja-Leena Alhon. Ympäristö- ja lupalautakunnan puheenjohtajaksi tulee Teija Sirola.

Ensikertalainen pöydän ääreen

Perussuomalaisista kaupunginhallituksessa pysyy Pasi Mäenranta II varapuheenjohtajana. Lisäksi perussuomalaiset nostaa kaupunginhallituksen pöydän ääreen 28-vuotiaan opiskelijan Jasmin Määtän, joka tuli valituksi kesäkuun vaaleissa ensi kertaa valtuustoon.

Toimielinten puheenjohtajuuksia ei perussuomalaisille tullut vaalituloksen pohjalta käydyissä luottamuspaikkaneuvotteluissa.

Kaupunginhallituksessa on nimeämättä enää yksi paikka. Se kuuluu keskustalle, joka pitää kokouksensa tiistaina.

Vaihdos on näillä näkymin tulossa, sillä Helena Ollila on tiettävästi väistymässä kaupunginhallituksen jäsenyydestä.

Keskustalla on puheenjohtajan paikoista täytettävänään tarkastuslautakunnan puheenjohtajuus.

Virallisesti Rauman luottamuspaikat jaetaan, kun uusi valtuusto järjestäytyy 9. elokuuta.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut