Rauman valtuuston merkkituolien hinta hyppäsi huutokaupan finaalissa

Ensimmäisestä neljän tuolin sarjasta kisasi yhdeksän tarjoajaa.

Käytöstä poistettujen Rauman kaupunginvaltuuston istuntosalin Artek-tuolien ensimmäinen huutokauppa päättyi torstai-illalla 1 301 euron tarjoukseen neljän tuolin erästä.

Huutokauppaan osallistui yhdeksän tarjoajaa ja tarjouksia jätettiin yhteensä 44.

Huutokauppa tihentyi ja tiivistyi umpeutumisajan lähestyessä. Vielä päivällä huutokaupassa tuoleista tarjottiin 551 euron ostohintaa. Finaalivaiheessa huudot nousivat yli tuhannen euron.

Kaarinalainen Aalto-huonekalujen keräilijä ja asiantuntija Pertti Männistö ennakoi (SK 8.1.), että Artek 43 -tuolien hinta voi nousta jopa tuhanteen euroon. Hän vertasi hinta-arviossaan Rauman tuolia Artek 46 -tuoliin, jonka hinta on ollut markkinoilla 300 euron tienoilla.

Uusi erä tarjolla

Kaupungin omistuksessa on kaikkiaan 52 valtuustosalin käytöstä poistettua tuolia. Huutokaupat.com-palvelussa on meneillään huutokauppa uudesta neljän tuolin erästä.

Huutokauppa umpeutuu maanantaina 5. helmikuuta kello 20. Tarjonnan määrä vaikuttaa luonnollisesti hintatasoon.

Rauman kaupunki huutokauppaa myös käytöstä poistettuja valtuuston istuntosalin työpöytiä. Ensimmäisenä huutokaupattavana on kahden pöydän erä. Torstaina 25. tammikuuta illalla toistaiseksi korkein tarjous oli viisi euroa.

Kaupunki on ennalta ilmoittanut huutokauppaehtona, että myyjä pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä korkein tarjous.

Pöydätkin kaupan

Kirsikanpunainen ja koivurunkoinen Artek 43 -tuoli oli valmistuksessa 1960- ja 1970-luvuilla. Sen suunnittelivat yhdessä arkkitehti Alvar Aalto ja sisustusarkkitehti Maija Heikinheimo. Valtuustosalin tuoleissa on valmistajan alkuperäisleima.

Rauman valtuustoon Artek-tuolit hankittiin vuoden 1972 kokoussaliremontin yhteydessä. Tuolit jäivät pois käytöstä viime vuonna valtuustosalin remontin ja kalusteiden uusimisen seurauksena.

Kaupunki huutokauppaa myös kaupunginvaltuuston käytöstä poistetut istuntosalin pöydät, joita on yhteensä 50. Pöytien suunnittelijasta ja valmistajasta ei ole säilynyt dokumentoitua tietoa.

Kari Suni

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut