Rauman vasemmistoliittolaiset olivat tyytyväisiä tulokseen – Miika Rantanen: "Näyttää paljon paremmalta kuin pelkäsin"

Vasemmistoliitto on saamassa Satakunnassa jälleen yhden kansanedustajan. Valtakunnallisesti puolueen kannatus on kasvussa.

| Päivitetty

Vasemmistoliiton Rauman-vaalivalvojaisissa arvuuteltiin ennen ennakkoäänien julkistamista puolueen valtakunnallista kannatusta. Veikkaukset prosenttilukemasta vaihtelivat 8,5:stä 12:een.

Ihan yltiöpositiivisimmat ennusteet eivät toteutuneet, mutta vasemmistossa päästiin kuitenkin juhlistamaan vaalivoittoa.

– Näyttää paljon paremmalta kuin pelkäsin. Saimme vaalivoiton, onkohan viimeksi 90-luvulla vasemmistoliitto saanut vaalivoiton, raumalainen eduskuntavaaliehdokas Miika Rantanen iloitsi.

Rantasen ohella Raumalla ehdolla ollut Tuomo Grundström yhtyi iloon ja muistutti, että vaalivoitto on iso.

– Tämä on hyvä suunta. 12 paikkaa on vaihtumassa 18:aan, sehän on 50 prosentin kasvu, Grundström sanoi ennakkoäänien tultua julki.

Ääntenlaskennan edetessä vasemmistoliiton paikkamäärä näyttää hiukan putoavan ennakkoääniin verrattuna. Kymmentä vaille kymmenen aikaan illalla paikkamäärä näytti 17:ää ja Ylen vaaliennuste 16:tta.

Satakunnan yksi paikka säilymässä

Vasemmistoliitto näyttää säilyttävän yhden paikkansa Satakunnan vaalipiirissä. Paikasta taistelee kaksi porilaista: nykyinen kansanedustaja Jari Myllykoski sekä Raisa Ranta.

Rantanen ja Grundström olivat tyytyväisiä myös vaalipiirin tulokseen, vaikka virallinen tavoite oli kaksi paikkaa.

– Yksi paikka vastaa sitä kannatusta, joka nyt on ollut. Olihan se kaksi aika epärealistinen tavoite, Grundström myöntää.

– Kävihän sekin mielessä, että yksikin paikka menetettäisiin, mutta luotimme toki koko ajan siihen, että se säilyy, Rantanen totesi.

Rantanen innostui tuloksestaan

Kahdesta raumalaisesta vasemmistoliiton ehdokkaasta Miika Rantanen näyttää saavan hieman enemmän ääniä. Ennakkoäänten tultua Rantasen äänimäärä oli 199, kymmentä vaille kymmenen illalla 349.

– Ennakkoäänten määrä oli jo enemmän kuin pelkäsin pahimmassa tapauksessa koko äänimäärän olevan. Meillä on Porissa niin vahvoja ehdokkaita, että tämä on hyvä määrä. Tämä antaa ehkä intoa jatkaa politiikassa, sanoo Rauman kaupunginvaltuustossa vaikuttava Rantanen.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut