Rauman vuoden yrityksen "talousluvut loistavassa kunnossa ja toiminta laaja-alaista"

Ari Valtonen ja Meli Valo Kendallin toimitiloissa Lajolla. Kuva: Juha Sinisalo

Rauman Yrittäjien syysjuhlassa jaettiin neljä palkintoa: Vuoden yritys, vuoden monialayritys, vuoden yksinyrittäjä ja vuoden nuori yrittäjä.

Vuoden yritys on voiteluaineiden maahantuoja Kendall. Ari Valtonen oli perustamassa yritystä vuonna 1979. Hän on edelleen pääosakas ja hallituksen puheenjohtaja.

Toimitusjohtajana on tänään Valtosen tytär Meli Valo. Hän on äitinsä ja sisartensa kanssa myös perheyhtiön omistajia.

- Talousluvut ovat loistavassa kunnossa. Toiminta on laaja-alaista, kun markkina-alueena on koko Suomi ja myös Viro, perusteli valintaa Rauman Rauman Yrittäjät -säätiön toimitusjohtaja Timo Frimodig.

Vuoden monialayrittäjänä palkittiin Linnanneidon Tiina Karenmaa-Virtanen.

"Linnanneito toimii alati muuttuvassa markkinassa, jota on viime vuosina varjostanut korona ja maakuntauudistuksen muutokset. Linnanneidolla on omat toimitilat, hoivapalvelut ja kotisairaanhoitoa. Kaikkia osa-alueita kehitetty määrätietoisesti", todettiin palkintoperusteluissa.

Vuoden nuoren yrittäjän palkinnon saivat veljekset Joni Takala ja Riku Takala. Yhdessä isänsä Kari Takalan kanssa he ostivat perinteikkään tilauskonepajan, Kollan Teräsrakenteen.

"Veljekset ovat kehittäneet yritystä määrätietoisesti kasvattamalla kone- ja laitekantaa sekä henkilökuntaa. Pajassa on tekemisen meininki. Liikevaihto kasvaa reippaasti ja tuloskehitys on suotuisa", kehuttiin palkintoperusteluissa.

Vuoden yksinyrittäjän palkinto meni Hillevi Virtaselle, joka on kolmisenkymmentä vuotta pitänyt Hilsun akvaarionurkkaa.

"Perinteinen kivijalkakauppa on pääasiassa akvaarioharrastajien mekka. Lisäksi Hilsu tarjoaa muita lemmikkiharrastajan palveluita. Yrityksen valttina on joustava valikoima ja nopeat toimitukset erikoisempiinkin toiveisiin, jotka liittyvät lemmikkien ruokaan", sanottiin palkintoperusteluissa.

Ari Valtosen ja Meli Valon haastattelu julkaistaan sunnuntain Länsi-Suomessa.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille "Vanhat tavat eivät enää toimineet" – Ohjat perheyrityksessä ottanut tytär on muokannut toimintaa, mutta tunnustaa: ilman isää ei tätä yritystä olisi