Rauman vuokra-asuntotilanne yhä tulehtunut

Vastavalitut, uudet opiskelijat etsivät parhaillaan yhä tiukentuvalla tahdilla vuokra-asuntoja Raumalta. Kaupungin asuntotarjonta on kuitenkin tänäkin vuonna heikko. Viime vuonna niin monet tulokkaat jäivät vaille asuntoa, että opiskelijajärjestöt osoittivat mieltään elokuussa.

Asunnonvälittäjät arvioivat, että viime vuoden matalalentoon ei mennä nyt, mutta tarjonta on yhä kaukana runsaasta.


Jarkko VirtanenOP-kiinteistökeskuksesta kertoo, että yksiöitä ei juuri ole, mutta kysyntää riittää. Kun yksiö ilmaantuu markkinoille, se menee yleensä yhdellä puhelinsoitolla. Samanlaisia signaaleja on ilmassa myös Rauman Kiinteistömarkkinoinnissa. Kiinteistönvälittäjä
Virpi Valtonen arvioi, että oikein hinnoitellut vuokra-asunnot menevät kuin kuumille kiville.

– Juuri tänään järjestyi yksi vuokralle, arvelen että se menee kun soitan hakijalle, Virtanen havainnollistaa.

– Jonot asuntoihin ovat todella pitkät. Ei jää paljon sadasta hakijasta, hän jatkaa.

Monikaan ei käy edes tutustumassa asuntokohteeseen, vaan ottaa sen vastaan suoraan. Vaikka tilanne onkin kaoottinen, se on kuitenkin helpottanut edellisvuodesta hieman, koska Olkiluodon työntekijöiltä on vapautunut muutamia asuntoja.

– Nekin ovat kuitenkin kaksioita ja kolmioita, Virtanen myöntää.

Valtonen kertoo, että markkinat ovat kiivaimmat 450–500 euron asunnoille. Hän sanoo pystyvänsä järjestämään esimerkiksi mukavan soluasunnon kimppakämpästä kiinnostuneille. Asuntoja ei valitettavasti vuokrata yleensä huone kerrallaan.