Rauman yöpäivystyksen ovet kiinni jo tammikuussa?

Rauman seudun yöpäivystys saattaa päättyä jo tammikuussa, vaikka ympärivuorokautisen päivystyksen poikkeuslupa on voimassa kesäkuuhun 2017.

Rauman sosiaali- ja terveystoimi tulee omassa ensi vuoden budjettiesityksessään ehdottamaan, että Rauman seudun päivystyksen ympärivuorokautinen päivystys päättyisi jo ensi tammikuussa.

Tällä toimella tavoitellaan osaa kolmen prosentin toimintakatteen supistuksesta.

– Ympärivuorokautisen päivystyksen lopettaminen jo vuoden alusta on yksi tarkasteluvaihtoehto. Se ei yksistään ratkaise mitään, vaan on osa suurempaa kokonaisuutta. Näillä toimenpiteillä pyrimme kaupungin talouden tasapainottamiseen vuoden 2017 loppuun mennessä, sanoo sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Kalle Leppikorpi.

Rauman seudun päivystyksen poikkeuslupa ympärivuorokautisen päivystyksen järjestämiseen on voimassa ensi vuoden kesäkuuhun saakka. Nyt ovet lyötäisiin yöaikaan kiinni jo viisi kuukautta aikaisemmin.

– Kolmen prosentin säästövelvoite on iso, eikä sitä pystytä enää tekemään lisähöyläyksillä tai henkilöstön uudelleen sijoittamisilla. Nyt on pakko karsia myös palveluja.

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.