Raumanmerellä altistuneiden määrä oli tartuntatautilääkäristäkin "yllättävän suuri" – Irene Reinvall antaa nuorille nyt kaksi neuvoa, lue ne täältä

Raumanmerellä altistui viime viikolla runsaasti oppilaita ja henkilökuntaa. Testeihin tulisi nyt hakeutua matalalla kynnyksellä, muistuttaa tartuntataudeista vastaava lääkäri Irene Reinvall. Kuva: Juha Sinisalo

Raumanmeren peruskoulussa koronalle altistuneiden määrä oli yllättävänkin suuri, sanoo tartuntataudeista vastaava lääkäri Irene Reinvall.

– Kyllä tartunnanjäljityksessä on todella iso työ, ja sitä jatketaan edelleen, maanantaina puoliltapäivin haastateltu Reinvall sanoo.

Raumalla on Lukon mestaruusjuhlien jälkeen tapahtunut lukuisia joukkoaltistumisia, ja myös Raumanmeren tartuntojen tapauksessa jäljet johtavat "kultajuhlinnan ryppääseen".

– Jatkotartuntojakin karanteeniin asetetuilla jo on, mikä on toki odotettavaakin.

Nuorille kaksi neuvoa

Tulevat päivät näyttävät, mihin suuntaan tautitilanteen kanssa mennään. Se vaikuttaa esimerkiksi rajoitusten ja suositusten pohdintaan, jota Raumallakin on tehty heti maanantaina.

– Esimerkiksi kokoontumisrajoitusten jatko on paraikaa harkinnan alla. Tartuntojen määrä ja positiivisten näytteiden osuus otetuista näytteistä ei ole vielä hirveän suuri, joten mihinkään kovin mittaviin rajoitustoimiin ei todennäköisesti ryhdytä, mutta asiaa tarkastellaan päivittäin, Reinvall muotoilee.

Tartuntojen leviämisen estämiseksi Reinvall antaa raumalaisnuorille erityisesti kaksi neuvoa.

– Kontaktien määrää on syytä rajoittaa ja liikkua pääasiassa niiden samojen parhaiden kavereiden kanssa, jotta sosiaalinen verkosto ei olisi hirveän laaja.

– Lisäksi testiin pitää hakeutua matalalla kynnyksellä. Nuorille tyypilliseen tapaan oireet ovat nyt olleet hyvinkin lieviä. Voi olla sudenkuoppa ajatella, että tämä on vaan jotain pientä siitepölyallergiaa, Reinvall toteaa.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Kevätretket ja juhlalounas peruuntuivat Raumanmeren oppilailta hetkessä – siirtymä etäopetukseen kävi jouhevasti, vaikka seuraukset ovatkin nuorille harmilliset

Vain tilaajille Suomen mestaruudesta maksetaan nyt Raumalla hintaa

Raumanmeren peruskoulussa joukkoaltistuminen – koulu siirtyy etäopetukseen maanantaista alkaen

Lukon liigaringin pelaajalla koronatartunta