Raumanmeren peruskoulussa joukkoaltistuminen – koulu siirtyy etäopetukseen maanantaista alkaen

Altistuneita on useilta Raumanmeren koulun luokilta. Arkistokuva: Elina Helkelä

Rauman terveyspalvelut sai lauantai-iltana 22.5. tiedon kahdesta Raumanmeren peruskoulun oppilaan koronatartunnasta, jotka liittyvät perjantaina 21.5. kerrottuun tartuntaan. Tartunnat eivät todennäköisesti ole peräisin koulusta.

Oppilaat ovat olleet tartuttavuusaikana koulussa kuluneen viikon aikana. Altistuneita on noin 165 oppilasta ja 21 henkilökuntaan kuuluvaa.

Rauman sosiaali- ja terveysvaliokunta kokoontuu sunnuntai-iltana tekemään päätöstä koulun siirtämisestä etäopetukseen maanantaista 24.5. alkaen lukuvuoden loppuun asti.

Etäopetukseen joudutaan siirtymään, koska lähiopetuksen toteutus olisi altistuneiden suuren määrän vuoksi mahdotonta.

Altistuneita on kaikilta koulun 9.-luokilta ja koko 7 A -luokka.

Kaikki altistuneet asetetaan 14 päiväksi karanteeniin viimeisestä altistumispäivästä laskien, ja heidät ohjataan koronatestiin. Terveysviranomaiset ovat yhteydessä altistuneisiin tämän ja huomisen päivän aikana.

Karanteeni ei koske altistuneen perheenjäseniä ja he saavat liikkua normaalisti. Jos karanteeniin määrätty sairastuu, hänet on vietävä testiin ja tällöin perheenjäsenten tulee odottaa kotona testivastausta.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4–5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1–14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.

Vaikeutuneen koronatilanteen vuoksi kaikkia raumalaisia kehotetaan tarkkailemaan vointiaan ja hakeutumaan koronatestiin matalalla kynnyksellä.