Raumanmeren tekojäällä otetaan käyttöön mailalliset ja mailattomat luisteluvuorot

Raumanmeren tekojäälle asetettiin luisteluvuorot. Kuva: arkisto / Juha Sinisalo

Raumanmeren tekojään käyttöturvallisuuden lisäämiseksi otetaan käyttöön luisteluvuorot. Tekojää on avaamisen jälkeen ruuhkautunut toistuvasti, eivätkä käyttäjät noudata sääntöjä.

Mailattomille ja mailallisille luistelijoille sekä sekavuoroille on määritelty omat luisteluajankohdat, joita tulee noudattaa. Luisteluvuorokäytäntö otetaan käyttöön lauantaista 19. joulukuuta alkaen.

– Luisteluvuorot pyritään pitämään samoina, mutta muutoksia voi tulla. Perusvuorokalenteri on näkyvillä myös kentän laidalla, vs. liikuntatoimenjohtaja Ari Rajamäki sanoo.

Mailattomilla vuoroilla myös kaukalo on mailattomien luistelijoiden käytössä.

Mailallisilla vuoroilla mailojen ja kiekkojen käyttö on sallittu kaukalon lisäksi myös luistelualueella. Kiekon lyöminen aitaan tai alueen muihin rakenteisiin on kielletty.

Sekavuoroilla mailalliset luistelijat ovat kaukalossa ja mailattomat luistelevat luistelualueella kaukalon ulkopuolella. Sekavuorojen aikana alle 7-vuotiaat saavat käyttää mailaa myös luistelualueella.

Loma-aikoina koululaisluistelujen vuorot korvataan sekavuoroilla.

Päiväkohtaiset vuorot voi tarkistaa kaupungin liikuntapalvelujen Timmi-varauskalenterista.

– Pitkäaikaista oleskelua luistelukatoksessa tulee välttää, jotta luistimien ja kenkien vaihtaminen sujuu joustavasti ja turvavälit säilyvät, Rajamäki muistuttaa.

Tekojään huoltoaikoina luistelijoiden on poistuttava jäältä. Päivittäinen hoitoaika on kello 14.30–15.30, jolloin kentät ajetaan jäänhoitokoneella. Viikoittainen huoltoaika on maanantaisin klo 8–11, jolloin tekojää on suljettu.

– On erittäin tärkeää noudattaa tekojään käyttösääntöjä. Sääntöjen noudattamatta jättäminen saattaa johtaa tekojään sulkemiseen, Rajamäki toteaa.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Luistelijat kiltisti aidan taakse, kun jääkone liikkuu – "Lapsilta vielä säännöistä lipsumisen ymmärtäisin"