Raumanmeren tekojäärata odottaa pakkasia

Raumanmeren tekojääradan kaukalot on jo pystytetty, ja Rauman kaupungin liikuntatoimen piti ryhtyä jäädyttämään kenttää jo tällä viikolla.

- Jouduimme kuitenkin vähän toppuuttelemaan, sillä sääennusteen mukaan keli pysyy vielä ensi viikollakin reilusti plussan puolella, minkä lisäksi luvassa on runsaita sateita, sanoo liikuntapaikkapäällikkö Ari Rajamäki.

Tästä syksystä kaupungin omaan hoitoon siirtyneen tekojääradan jäädytys voidaan kuitenkin heti aloittaa, kunhan vähän kylmenee.

- Olemme valmiustilassa eli mikäli sää kylmenee, voimme heti aloittaa jäädyttämisen. Kentän pohjalle on vain hyväksi, jos se on märkä. Tekojäästä tulee parempilaatuista, kun sen jäädytys voidaan aloittaa syvältä putkiston päältä ja silloin, kun on vielä hieman plusasteita. Tuommekin paikalle vettä isolla säiliöautolla, jotta pohja saadaan kunnolla kasteltua Rajamäki kertoo.

Kentän jäätyminen luistelukuntoon vie noin viikon verran.

Rauman kaupungilla on tulevana talvena hoidettavanaan 16 luistelualuetta, tekojäärata mukaan lukien.

- Olemme jakaneet kentät kolmeen eri hoitoluokkaan. Ykkösluokassa ovat Raumanmeren tekojäärata ja Lähdepelto. Niitä hoidetaan joka päivä. Kakkosluokassa ovat Vähämaanpuisto ja Uotilan kenttä ja sitten tulevat loput. Pyrimme siihen, että kaupungissa olisi ainakin kaksi priimakunnossa olevaa kenttää, Ari Rajamäki toteaa.