Raumars avasi nettikaupan - tarjolla residenssitaiteilijoiden teoksia

Taiteilijavierasohjelmalle valmistui myös video sen julkisista teoksista Raumalla.

| Päivitetty

Raumars-taiteilijoiden Raumalle jättämiä teoksia on nyt myynnissä taiteilijavierasohjelman nettikaupassa. Siellä on muun muassa australialaisen taiteilijan Ran Fuchsin luontokuvia Suomesta.

Taiteilijavierasohjelma Raumars on avannut nettikaupan. Myynnissä on useiden residenssitaiteilijoiden töitä.

Toiminnanjohtaja Hannele Kolsion mukaan monet taiteilijat ovat jättäneet Raumalle residenssiaikana tekemiään teoksia. Osa on hänen mukaansa ollut niin isoja, että taiteilijat eivät ole pystyneet viemään niitä mukanaan.

Nettikaupan tuoreimpia teoksia ovat australialaisvalokuvaaja Ran Fuchsin luontokuvat, joita oli alkuvuodesta esillä Tuhat sanaa lumelle -näyttelyssä Raumalla. Kaupan on myös muun muassa yhdysvaltalaisen taiteilijan Ron Saundersin jääpigmenttimaalaussarja Rakasta kylmää vuodelta 2017.

Taidekaupan valikoimaan kuuluvat myös kirjat ja asusteet. Teosten myyntituotto menee sekä taiteilijoille että taiteilijavierasohjelman toimintaan.

Nettikaupan ohella Raumarsille on valmistunut video taiteilijavierasohjelman julkisista teoksista, joita on eri puolilla kaupunkia. Se on nähtävillä Raumarsin Youtube-kanavalla.

Nettikapan ja videon on tehnyt Winnovan opiskelija Maria Lehtinen.

Uudet taiteilijat valittu

Taiteilijavierasohjelmalle on valittu uudet taiteilijat. Joulu-tammikuun ajan Raumalla työskentelee argentiinalainen valotaiteilija Jorge Castro, joka tulee olemaan mukana valotapahtuma Lumenin toteuttamisessa.

Ensi maaliskuussa Raumalle saapuu kuvataiteilija Liza Grobler, jonka teoksia tulee esille Rauman taidemuseon yläkertaan.

Taitelijavierasohjelman sivulle pääsee täältä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut