Raumasta äkillisen rakennemuutoksen alue

Hallitus on tänään nimennyt Rauman seutukunnan äkillisen rakennemuutoksen alueeksi vuoden 2016 loppuun asti. Nimeämisen taustalla on Rauman STX Finland Oy:n telakan toiminnan lopettaminen ja sen seurauksena noin 600 työpaikan menettäminen.

Äkillisen rakennemuutoksen alueena Rauman on mahdollista saada rahoitusta yritysten investointi- ja kehittämishankkeisiin varatusta määrärahasta sekä työllisyysperusteisesta investointimäärärahasta. Lisäksi alueen apuna ovat Euroopan Unionin rakennerahastojen varat sekä Finnveran, Tekesin ja Suomen teollisuussijoituksen rahoitusinstrumentit.

- Rajun rakennemuutoksen vuoksi on tärkeää, että päätös Rauman nimeämisestä äkillisen rakennemuutoksen alueeksi saatiin tuotua pikaisesti valtioneuvoston käsittelyyn. Raumalla säilyy edelleen vahvaa meriteollisuuden osaamista, kuten moottoriteknologiaa. Nyt edessä ovat tärkeät kuukaudet, jolloin loppuvan toiminnan tilalle voidaan etsiä uutta yrittäjyyttä, sanoo elinkeinoministeri Jan Vapaavuori.

- Tavoitteena on saada syntymään ripeästi korvaavia työpaikkoja työnsä menettäneille ja tukea työntekijöitä työllistämis- ja koulutuspalveluilla sekä lieventää telakan lopettamisesta johtuvaa hätää, työministeri Lauri Ihalainen jatkaa.