Raumaster Paper ui rohkeasti vastavirtaan - yhtiö otti osaamista itselleen ja miltei tuplasi liikevaihtonsa parissa vuodessa

Raumaster Paper teki viitisen vuotta sitten rohkean päätöksen kasvattaa henkilöstönsä määrää.

Raumaster Paperin liikevaihto pyöri useamman vuoden 13–14 miljoonassa eurossa, ja välillä tulos painui pakkaselle.Nyt liikevaihtoa kertyy yli 22 miljoonaa euroa, josta voittoakin jää mukavasti. 

– Kasvulle on monta selittäjää. Yksi on globaali trendimuutos. Kartongin kulutus kasvaa, sanoo toimitusjohtaja Pekka Leino.

Raumaster Paperin asiakkaita ovat lähinnä paperitehtaat. Internet näyttikin uhalta, kunnes se ymmärrettiin myös suureksi mahdollisuudeksi. Nettikauppa lisää pakkausmateriaalien myyntiä.

– Laadukkaille pakkauksille, esimerkiksi valkoiselle päällystetylle kartongille, on kysyntää, Leino kertoo.Raumaster Paper teki viitisen vuotta sitten rohkean päätöksen kasvattaa henkilöstönsä määrää.

– Se oli kova päätös siinä hetkessä. Olemme uineet vastavirtaan ja ottaneet osaamista itselle. Olemme myös vahvistaneet markkinointia ja myyntiä. Joka vuosi on pyritty ottamaan joku uusi maa haltuun.Raumaster Paperin päätoimipaikka on Rauman Susivuoressa, Westpointin entisessä kirjapainossa. Raumaster Paper työllistää 76 ihmistä, joista Raumalla noin 40.

Pidempi juttu yrityksestä julkaistiin Länsi-Suomessa tiistaina.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut