Raumasterille miljoonaluokan kaupat

Kuljetinjärjestelmiä energia- ja puunjalostusteollisuudelle valmistava Raumaster Oy porskuttaa talouden vaikeinakin aikoina mukavasti eteenpäin.

Yritys toimittaa tuoreen sopimuksen mukaan Kymin sellutehtaalle Kouvolaan kuorimarummun, syöttökuljettimen, hakun, laitteisiin liittyvät kuljettimet sekä vedenkäsittelyjärjestelmän.

– Suomessa tällainen on yritykselle aikamoinen hanke, sillä tällä hetkellä ei kauheasti investoida, Raumasterin toimitusjohtaja Jouko Mäkilä kertoo.

Arvoltaan solmittu kauppa on vajaat kymmenen miljoonaa euroa.

– Toimitamme sellutehtaalle kaikkiaan yli miljoona kiloa terästä, ja työtunteja sopimuksen tiimoilta tullaan tekemään yli 30 000.

Vain pari päivää UPM:n Kymin sellutehtaan kauppojen varmistuttua lyötiin lukkoon myös miltei vastaava toimitus Ruotsin Piteåssa toimivan Smurfit Kappa -tehtaan kanssa.

– Kaupan arvo on noin viisi miljoonaa euroa, eikä sinne toimiteta Kymin sellutehtaan tavoin kuorimarumpua ja hakkua, Mäkilä kertoo.

Raumaster Oy:n elokuun lopussa päättyvän tilikauden liikevaihdoksi tullaan kirjaamaan noin 110 miljoonaa euroa.

– Tulevallekin tilikaudelle on tehty kauppaa jo 75 miljoonan euron arvosta, ja sopimuksia on sitäkin seuraaville vuosille.

Tehtyjen kauppojen tiimoilta tullaan mahdollisesti tarvitsemaan myös lisää työvoimaa. Tällä hetkellä Raumaster Oy työllistää noin 280 henkeä.

– Tarvitsemme jonkin verran väkeä jo täyttämään eläkkeelle siirtyneiden henkilöiden paikat. Mikäli liikevaihtomme jatkaa kehitystään tällä tavoin, tarvitsemme myös lisää uusia työntekijöitä.