Ravintolarajoitukset saattavat tulla uudelleen käyttöön kiihtymisvaiheen alueilla

Ravintoloiden rajoitukset eivät tällä kertaa sulkisi ravintoloita kokonaan, eikä niitä ole tarkoitus ulottaa kiihtymisvaiheen alueiden ulkopuolelle. Kuva: arkisto/Juha Sinisalo

Ylen Ykkösaamussa perjantaina vieraillut perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd) kertoi, että valtioneuvosto käsittelee ravintolarajoitusten kiristämistä kiihtymisvaiheen alueilla.

Kiristykset tulisivat Kiurun kertoman mukaan voimaan ensi torstaina. Alueet saavat kuitenkin itse linjata rajoituksista.

Kiihtymisvaiheen alueita ovat Päijät-Häme, Kymenlaakso ja Varsinais-Suomi. Rajoitusten mukaisesti ravintolat menisivät kiinni viimeistään kello yksi yöllä ja anniskelu loppuisi puoliltaöin.

Samanlaiset rajoitukset ovat tällä hetkellä voimassa Uudellamaalla. Muut Suomen sairaanhoitopiirit ovat tällä hetkellä perustasolla. Yksikään ei ole leviämisvaiheessa, joka on pahin vaihe.

Satakunnassa on viime viikkoina sattunut useita ravintola-altistuksia, mutta ne eivät ilmeisesti ole johtaneet vakaviin tartuntaketjuihin, sillä maakunta on onnistunut pysymään epidemian perustasolla.

Porin tartuntatautitiimin tietoon on esimerkiksi tullut, että Beer Hunter’sin terassilla on saattanut altistua koronalle kuluvan viikon maanantaina  klo 22 ja 24 välisenä aikana. Terassilla on ollut henkilö, joka on myöhemmin sairastunut koronaan.

Samoin Porin maauimalassa on saattanut altistua koronalle tiistaina klo 10 ja 12 välisenä aikana, etenkin lähempänä kahtatoista miesten suihku- ja saunatiloissa. Maauimalassa on ollut tartuttavuusaikanaan henkilö, joka sairastunut koronaan.

Paikalla olleiden kannattaa pienienkin oireiden ilmetessä hakeutua koronatestiin.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4-5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1-14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.

Lisää aiheesta

Raumalla ja Uudessakaupungissa lisää mahdollisia korona-altistumisia

Raumalla lisää mahdollisia altistuksia ravintolassa

Rauman Kotipizza kiinni henkilökunnan korona-altistuksen takia