Ravintolat ovat poliisin mukaan noudattaneet rajoituksia hyvin Lounais-Suomessa – "ravintolavalvonnasta ei ole kirjattu rikosilmoituksia"

Lounais-Suomen poliisi on viimeisen kuukauden ajan valvonut poikkeusoloista johtuvien rajoitusten noudattamista ravintoloissa. Valvonnan perusteella alueen ravitsemisliikkeet ovat noudattaneet rajoituksia varsin hyvin.

Poliisi on tehnyt 8. maaliskuuta käynnistyneen valvonnan aikana Lounais-Suomen alueella yli 1 800 ravitsemisliiketarkastusta. Näistä noin kuudessakymmenessä tarkastuksessa on löytynyt huomautettavaa.

Useimmiten huomautuksen syynä on ollut tilanne, jossa asiakkaat ovat jääneet syömään noutoruokaa ravintolan terassialueelle tai välittömään läheisyyteen. Lisäksi ongelmia on havaittu esimerkiksi jonotustilanteissa.

Yleisesti ottaen sulkumääräyksiä on poliisin mukaan noudatettu erittäin hyvin. Joissakin tapauksissa on kuitenkin liikuttu harmaalla alueella.

– Esimerkiksi viime lauantaina poliisi joutui puuttumaan Turussa ravintolan yläkerrassa järjestettyyn yksityistilaisuuteen, jossa oli kokoontuneena noin 30–40 henkilöä ilman asianmukaisia turvavälejä tai kasvomaskeja, kertoo ylikomisario Kai Loukkaanhuhta Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Käynnissä olevasta ravintolavalvonnasta ei ole kirjattu rikosilmoituksia Lounais-Suomen alueella. Tapauksiin on puututtu neuvoin ja kehotuksin.