Ravintoloiden rajoitukset tiukentuvat alueilla, joilla koronatilanne on pahentunut – muutoksia myös Satakunnassa

Ravintoloiden rajoitukset tiukkenevat useassa maakunnassa koronaepidemian pahenemisen vuoksi. Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan niin sanotussa leviämisvaiheessa olevien maakuntien ravintolat siirtyvät noudattamaan samoja rajoituksia kuin Uudellamaalla on jo käytössä. Tämä koskee tällä hetkellä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Pohjois-Pohjanmaan maakuntia.

Sääntely tiukkenee myös kiihtymisvaiheeseen siirtyvillä alueilla.

Rajoitukset tulevat voimaan keskiyöllä perjantain ja lauantain välisenä yönä. Ne perustuvat alueen kulloiseenkin epidemiatilanteeseen.

Niin sanotussa kiihtymisvaiheessa olevien maakuntien ravintoloissa alkoholin anniskelu on sallittu kello 7–22 välillä. Tällä hetkellä kiihtymisvaiheessa ovat Satakunnan, Varsinais-Suomen, Pirkanmaan, Pohjanmaan, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnat.

Anniskeluravintolat saavat näissä olla auki kello 24–23, ja käytössä on puolet asiakaspaikoista. Muut ravintolat saavat olla auki kello 01–24, ja käytössä saa olla kolme neljäsosaa paikoista.

Alkoholia saa tarjoilla kello 7–24. Anniskeluravintolat saavat olla auki kello 02–01, mutta muiden ravintoloiden aukioloaikoja ei rajoiteta. Aukioloaikojen rajoitukset eivät koske huoltoasemien yhteydessä toimivia ravintoloita.

Esimerkiksi raumalainen ravintola Kallio tiedotti välittömästi sulkevansa ovensa uusien tiukennusten myötä.

– Anniskelurajoitukset tiukkenevat myös Satakunnassa ja Kallio sulkee ovensa lauantaina 5.12 lähtien määrittelemättömäksi ajaksi, ravintolan Facebook-sivuilla kirjoitetaan.

Leviämisvaiheessa olevien maakuntien ravintoloissa anniskelu päättyy kello 22. Ravintolat saavat olla auki kello 23:een ja avata uudelleen kello 5.

Pääasiallisesti alkoholijuomia tarjoavissa ravintoloissa, kuten pubeissa, baareissa ja yökerhoissa, käytössä on puolet asiakaspaikoista. Ruokaravintoloissa paikkojen määrä on rajattu kolmeen neljäsosaan normaalista.

Tämän tiukemmaksi aukiolo- ja asiakasmäärärajoitukset eivät voi kiristyä eduskunnan hyväksymän tartuntatautilain perusteella.

Ravintoloiden koronarajoituksista päättää aina valtioneuvosto, joka antaa rajoituksista asetuksen.

Saila Kiuttu, STT

Lisää aiheesta

Yökerho Domino pisti ovensa kiinni: "Keikkoja jatketaan heti tilanteen salliessa"