Ravitsemisliikkeiden rajoituksiin muutoksia: Satakuntaan lisää anniskelu- ja aukioloaikaa

Valtioneuvosto on muuttanut asetusta, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi. Asetuksen muutos tulee voimaan kello 00 torstain ja perjantain välisenä yönä.

Kun aiemmin rajoituksissa on ollut kaksi erilaista tasoa, nyt joukkoon lisätään uusi kolmas välitaso, jolle myös Satakunta siirtyy. Maakunnan parantuneen koronatilanteen ansiosta ravintolat voivat olla jatkossa hieman pidempään auki, mutta niitä koskevat silti perustasoa tiukemmat rajoitukset.

Ravintolassa, jossa anniskelu on päätoimiala, anniskelu päättyy klo 18 ja liike saa olla avoinna ravintola-asiakkaille kello 05–19. Muissa ravintoloissa anniskelu päättyy kello 19 ja liike saa olla avoinna ravintola-asiakkaille kello 05–20.

Lisäksi näiden alueiden ravintoloissa asiakkaat on sisätiloissa ohjattava istumaan paikoillaan. Esimerkiksi karaoke ja tanssiminen sisätiloissa ovat edelleen kiellettyjä.

Jos ravintolan päätoimiala on anniskelua, sisälle saa ottaa kolmasosan sallitusta asiakasmäärästä. Muissa ravintoloissa sisätiloissa on käytössä puolet asiakaspaikoista.

Ulkoterasseilla jokaisella asiakkaalla pitää olla oma istumapaikka ja etäisyyksien pitämisestä on huolehdittava. Asiakaspaikkojen rajoitukset ja niin kutsuttu tanssikielto eivät koske ulkoterasseja.