Ravustamassa ravintolan rapukestejä varten

Pyhäjärven ravustuskaudesta saattaa tulla hieman viime vuosia parempi, koska syksyllä saaliin joukossa oli jonkin verran pieniä rapuja.

Huippuviikkoja kalastusalueen puheenjohtaja Matti Jaakkola ei vielä maanantaina osannut arvioida, koska koeravustuksia ei ole tehty. Matala ja kirkasvetinen järvi lämpenee ja viilenee monia muita järviä nopeammin.

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos sen sijaan ennakoi, että parhaat rapusaaliit ovat odotettavissa loppukaudesta. Ravustaa saa lokakuun loppuun.

Heinäkuun lämpimät kelit voivat kuitenkin saada ravut liikkeelle ja vauhdittaa viileän kesäkuun viivästyttämää kuorenvaihtoa.

Pyhäjärvelle on myyty noin 270 ihmiselle yhteensä 7 000–8 000 mertalupaa. Lupa maksetaan alkavalta kymmeneltä pyydykseltä.

Säkyläläiset Oskari ja Timo Mäntyranta veivät maanantai-iltana 60 mertaa järveen. 30 ensimmäisestä saalista kertyi lähes 40 rapua.

Suurin osa Mäntyrantojen täpläravuista päätyy perheen tilausravintola Huvila Haapsaaren asiakkaiden lautasille ja loput Timo Mäntyranta välittää Rapumylly-yrityksensä kautta pääkaupunkiseudulle.