Reaktorin painesäiliön painekoe uusi juttu Olkiluodon vuosihuollossa – OL2:n huolto on jo loppusuoralla

Mikäli yllätyksiä ei tule, Olkiluoto 2 liitetään valtakunnan sähköverkkoon jo sunnuntaina. Olkiluoto 1:ssä on tänä vuonna vuorossa polttoaineenvaihtoseisokki.

| Päivitetty

Olkiluodon ydinvoimalan kakkoslaitoksen vuosihuolto on loppusuoralla. Torstaina reaktorihalli oli jo lähes hiljentynyt, ja turbiinitilassa tehtiin viimeisiä viilauksia.

– Perjantaina pitäisi olla jo valmista, ja näillä näkymin, jos mitään ihmeellistä ei tapahdu, laitos voidaan kytkeä sunnuntaina valtakunnan sähköverkkoon, kertoo ykkös- ja kakkoslaitoksen mekaanisesta kunnossapidosta vastaava Sauli Suoniemi.

Uutena huoltotoimenpiteenä suoritettiin reaktorin painesäiliön painekoe. Säteilyturvakeskus (STUK) edellytti nyt ensimmäistä kertaa painelaitelainsäädännön mukaisen kokeen tekemistä ydinvoimalan käyttölupahakemuksen lausunnossaan.

– Koe meni aivan erinomaisesti. Vuodot olivat hyvin pieniä, ja viranomainen antoi kiitosta tuloksista, Suoniemi kertoo.

Torstaina Olkiluoto 2:ssa oli kuhinaa lähinnä turbiinitilassa.

– Turbiinit puretaan niin pieniin osiin kuin mahdollista, ja kaikki tarkistetaan. Nyt on jo melkein siivousta vaille valmista, Suoniemi sanoo.

Olkiluoto 1:ssä on tänä vuonna vuorossa polttoaineenvaihtoseisokki. Kuten kakkoslaitoksellakin, ykköslaitoksella vaihdetaan noin kolmasosa polttoaineharkoista vuosittain.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut