REO kaivaa kesällä maahan 30 kilometriä sähköverkkoa ja purkaa melkein yhtä paljon ilmajohtoja

Rauman Energia Sähköverkko Oy:n rakennuttamispäällikkö Petteri Ojanperä seuraa, kun Rokintielle ollaan asentamassa uutta puistomuuntamoa.
Rauman Energia Sähköverkko Oy:n rakennuttamispäällikkö Petteri Ojanperä seuraa, kun Rokintielle ollaan asentamassa uutta puistomuuntamoa. Kuva: Elmeri Elo/REO

Rauman Energia (REO) laajentaa kesän aikana niin sanottua säävarmaa sähköverkkoa roimasti Raumalla. Kaapeleita kaivetaan maahan noin 30 kilometrin matkalta, ja ilmajohtoja puretaan lähes saman verran.

Merkittävimmät työmaat sijoittuvat Rokintielle ja Perkkotielle. Molemmissa asennetaan maakaapelien ohella valokuituverkkoa.

– Tämän kesän rakentamisen jälkeen asemakaava-alue on lähes kokonaan maakaapeloitu, kertoo Rauman Energia Sähköverkon rakennuttamispäällikkö Petteri Ojanperä tiedotteessa.

96 prosenttia säävarmassa verkossa

REOn sähköverkon kaapelointiaste nousi viime vuonna 88 prosenttiin, mikä yhtiön mukaan tarkoittaa, että 96 prosenttia asiakkaista on säävarman sähköverkon piirissä.

Taustalla on vuosikymmenen mittainen työ.

– Lain vaatima säävarmuus on saavutettu pitkäjänteisellä työllä ilman, että hintoja olisi tarvinnut korottaa, painottaa verkkojohtaja Marko Silokoski.

Kuukausi aikaa kommentoida

Sähköverkon kehittämissuunnitelma on nyt myös yleisön kommentoitavana. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun suunnitelma avataan tähän tapaan.

–  Kehittämissuunnitelman julkaisun myötä haluamme ottaa asiakkaiden näkökulman huomioon työssämme, Silokoski perustelee.

Kommentteja suunitelmaan voi jättää kuukauden ajan. Suunnitelma löytyy REOn verkkosivuilta.

Kaukolämpöverkko puolestaan laajenee kesän aikana viidellä kilometrillä. Uusia liittymiä rakennetaan muun muassa Syväraumaan, Kourujärvelle ja Paroalhoon.