Repe-koira on löytynyt - se on taas turvallisesti löytöeläinkodilla

Löytöeläinkodin työntekijät olivat jo lähes vaipua epätoivoon, koska karannut Repe meni havaintojen perusteella aina vain kauemmas. Koira oli löydettäessä kuitenkin yllättävän hyväkuntoinen. Kuva: Laura Suominen

Repe-koira on vihdoin saatu kiinni. Koira meni maanantaina loukkuun Mynämäellä ja on nyt takaisin Eläinten hyväksi Ehy ry:n löytöeläinkodilla Eurajoella.

- Soitto tuli maanantai-iltana kello 21.30 ja olimme takaisin löytöeläinkodilla Repen kanssa yöllä kahdelta. Olo oli autossa epätodellinen, koska koira teki uskomattoman matkan ja saimme sen silti lopulta takaisin, kertoo työntekijä, hallituksen puheenjohtaja Laura Suominen.

5-vuotias englanninspringerspanieli karkasi lenkittäjältään, löytöeläinkodin toiselta työntekijältä 22.10. aamulla Eurajoen Irjanteelta. Havaintoja tuli viikkojen aikana useita, mutta välissä ehti kulua useita päiviä ilman mitään tietoa koiran olinpaikasta.

- Vaikutti siltä, että Repe tunnisti meidät Mynämäellä. Se oli selvästi saanut karkumatkansa aikana syötävää, vaikka söi myös heti yöllä löytöeläinkodilla.

Alun perin arka ja huonokuntoinen uroskoira löytyi Lapin Ruonalta metsästäjän loukusta lokakuun alkupäivinä.

- Nyt rauhoitamme tilanteen ja katsomme löytöeläinkodilla, miten Repe alkaa kuntoutua. Vielä ei ole aika tarjota mahdollista kotia Repelle.

Lisää aiheesta keskiviikon Länsi-Suomessa.

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.