Reunanen: Kauttuan koulun tilaongelmat ratkaistava pian

Kauttuan koulun oppilasmäärä kasvaa tulevana syksynä niin, ettei kaikille oppilaille riitä omaa luokkaa. Koulun tilanpuutteeseen liittyvät ongelmat on ratkaistava nopeasti, vaatii Euran kasvatus- ja opetuslautakunnan puheenjohtaja Ari Reunanen (sd.).

– Koulun kaikki olemassa olevat tilat ovat yksinkertaisesti jo käytössä. Jokainen meistä ymmärtää, että ensi syksynä muodostettava uusi luokka ei voi sijaita koulun käytävällä. Tilakysymys pitää ratkaista nopeasti, jotta kaikilla oppilailla on oma luokka käytössään ja luokkakoot pysyvät opetuksellisesti katsottuna sopivina, Reunanen sanoo.

Euran kasvatus- ja opetuslautakunta käynnisti torstaisessa kokouksessaan yksimielisesti nopealla aikataululla toteutettavan tilaselvityksen. Tekniseltä toimelta odotetaan ratkaisuehdotuksia ja kustannusarvioita jo joulukuussa.Reunanen myöntää, että aikataulu ja taloudellinen tilanne luovat haasteita ratkaisun löytymiseen, mutta muistuttaa samalla, että tämänkaltaiset tilanteen punnitsevat kunnan toimintakykyä.

– Nyt tarvitaan yhteistä ponnistusta ja tahtotilaa asian ratkaisemiseksi. Kun ollaan puolin ja toisin joustavia sekä luovia, onnistutaan varmasti kaikkien kannalta sopiva ratkaisu löytämään, lautakunnan puheenjohtaja Reunanen vakuuttaa.

Samalla hän huomauttaa, että koko Kauttuan alueen kasvatus- ja opetuspalveluiden pitkäjänteinen kehittäminen on nyt ajankohtaista.

– Tulisi löytää ratkaisu, jossa päivähoito, varhaiskasvatus, lasten aamu- ja iltapäivätoiminta sekä peruskoulu yhdessä saisivat toimintaeväät pitkälle tulevaisuuteen, Reunanen esittää.