Rhy poisti susien karkotustekstin verkosta - Ihoden koululla uusi havainto

Torstaina tekstistä oli poistettu karkotusta koskevat maininnat. Petoyhdyshenkilön mukaan susista tehtiin uusi havainto Ihoden koululla torstaina.

Laitilan seudun riistanhoitoyhdistys (rhy) on muuttanut sudenkarkotusta koskevaa tekstiä Petonetti-verkkosivullaan.

Sivuston havaintokartassa, Otajärven eteläpuolella on tiistaille päivätty susimerkintä. Vielä keskiviikkona merkintään oli liitetty teksti, jonka mukaan sudet "hätisteltiin hereille Otajärven kallioilta ja varoituslaukausten saattelemana ajettiin tästä tien yli".

Torstaina tekstistä oli poistettu karkotusta koskevat maininnat. Jäljellä oli ainoastaan toteamus tien yli etelän suuntaan menneistä susista.

Tekstit verkkosivulle oli kirjoittanut ja myöhemmin poistanut rhy:n petoyhdyshenkilö Seppo Lehtonen. Poistamisen syynä on poliisin ilmoitus tiedotusvastuun keskittämisestä.

– Vain poliisi tiedottaa asiasta. Minulla ei ole siihen oikeutta, Lehtonen toteaa.

Tällä perusteella hän ei myöskään kommentoi tiistaisen sudenkarkotuksen kulkua tai yksityiskohtia esimerkiksi susien mahdollisesta ajamisesta liikkeelle päivälevolta metsästä.

Poliisi myönsi riistanhoitoyhdistykselle luvan susien karkotukseen tiistaina (LS 4.1.)

Komisario Joonas Tikan mukaan lupa myönnettiin pihakäyntien takia ja yleisen turvallisuuden turvaamiseksi. Sudet eivät olleet käyttäytyneet uhkaavasti.

Susien ajamiseen liikkeelle metsästä ja karkotuksen luvanmukaisuuteen Tikka ei ottanut kantaa. Hän perusteli asiaa sillä, että ei ollut itse paikalla eikä ollut saanut tarkkoja tietoja karkotuksen kulusta.

Seppo Lehtosen mukaan susista tehtiin uusi ja sittemmin jäljistä varmistettu näköhavainto Ihoden koululta torstaina.

– Karkotuksella ei ollut mitään merkitystä, hän toteaa.

Lehtonen ei usko, että karkotustoiminta olisi saanut eläimet liikkeelle kylän suuntaan. Sudet tulivat hänen mukaansa Polttilan suunnasta suoraan Ihodeen.

Riistanhoitoyhdistyksellä ei ole uusia suunnitelmia karkotus- tai poikkeusluvan hakemiseksi.

– Poliisi päättää jatkotoimista.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut