Riita velan perinnästä oli viedä hengen Eurassa

Henkilöautolla harjavaltalaisen miehen päälle Eurassa ajaneella oli tarkoitus tappaa, esittää syyttäjä, joka Satakunnan käräjäoikeudessa vaatii autoa kuljettaneelle miehelle ehdotonta yli kolmen vuoden vankeusrangaistusta. Matkustajana autossa olleelle vaaditaan ehdollista vankeusrangaistusta.

Syyttäjä edellyttää elokuisesta tapahtumasta asti vangittuna pidetylle miehelle tuomiota tapon yrityksestä ja törkeästä liikenteen vaarantamisesta sekä törkeästä rattijuopumuksesta.

Miehillä oli riitaa velan perinnästä. Jo ennen päälleajoyritystä uhria ja hänen perhettään oli uhattu. Puhelimitse syytetty oli uhkaillut tappamisella ja silpomisella.

Tapahtumat kärjistyivät 22. elokuuta yöllä S-marketin parkkipaikalla, jossa syytettynä olleen miehen epäillään ajaneen tahallaan kovalla vauhdilla päin kolmekymppistä uhriaan. Tämä onnistui hyppäämään sivuun, mutta usein metrien ilmalennon jälkeen pudotessaan löi päänsä.

Hänellä todettiin sekä aivotärähdys että ruhjeita päässä sekä polvessa ja vasemmassa olkapäässä ac-luksaatio. Vammat vaativat leikkaushoitoa.

Syyttäjän mukaan hengenmeno oli lähellä ja mies välttyi vain täpärästi kuolemalta.