Riitta Hirsikoski Sataedusta on vuoden hyvinvoinnin rakentaja

Riitta Hirsikoski, Sataedu. Kuva: Johanna Virtanen

SAKU ry on valinnut Riitta Hirsikosken Sataedusta vuoden ammatillisen koulutuksen hyvinvoinnin rakentajaksi.

Valintaperusteina mainitaan, että Sataedun opiskelijapalveluissa työskentelevä Hirsikoski on tehnyt pitkäjänteisesti ja monipuolisesti niin opiskelijoiden kuin koko oppilaitosyhteisön hyvinvointia vahvistavaa työtä. Hänellä on useita oppilaitoksen hyvinvointityötä koordinoivia tehtäviä.

Hirsikoski on tehnyt myös laajempaa hyvinvointityötä valtakunnallisissa hankkeissa ja työryhmissä sekä yhteistyössä alueen kuntien, aluehallintoviraston ja kolmannen sektorin kanssa. Hirsikoskella on kehittävä ote työhönsä. Hän jakaa aktiivisesti ajankohtaista tietoa ja ideoita hyvinvoinnin sekä yhdenvertaisuuden vahvistamiseksi Sataedussa ja alueen verkostoissa.

SAKU ry:n Hyvinvoinnin rakentajaksi valitaan vuosittain henkilö, joka on omalla toiminnallaan parantanut hyvinvointia ammatillisessa koulutuksessa. Tunnustuksen saajat julkistetaan SAKU ry:n koordinoimalla hyvinvoinnin teemaviikolla, joka järjestetään perinteisesti viikolla 40.

SAKU ry on ammatillisen koulutuksen oma liikunta- ja kulttuurijärjestö, joka on perustettu vuonna 1949. SAKU ry:n tavoitteena on edistää työ- ja toimintakykyisyyttä, hyvinvointia, yhdessä tekemistä ja elämäniloa.